Kendinizin yaptığı doğal ilaçlarla gripten kurtulun: İşte formülü!

Doğal yollardan iyileşmek herkes için büyük önem arz etmektedir. Özellikle gribi atlatmanın en başlıca formülü; limon, ıhlamur çayı ve bitkisel takviyeler olmaktadır. Doğal ve sağlıklı şifa getiren bu grip ilaçlarının içerisinde hepimizin mutfağında olan üstelik ev ekonomisine uygun ürünler yer almaktadır. İşte detaylar…

31.01.2024-11:17 - (Son Güncelleme: 31.01.2024-18:02)

Bol bol su içmenin faydaları burada da karşımıza çıkmaktadır. Gripten hızlı bir şekilde kurtulmanın en önemli kuralı vücuttaki sıvıyı dengeli bir şekilde korumaktır. Uzmanlar, bu yüzden sık sık su içmenin önemi altı çizilmektedir. Çünkü su tüketildiğinde vücut mikropları atma konusunda yardımcı olmaktadır. Sağlıklı kişiler gün içinde 2 litre su tüketimi önerilmektedir. 

Gribe şifa olan doğal ilaçlar!

Çoğunlukla bireyler, doğal ilaçları kullanarak gripten kurtulmanın yolunu bitkisel çaylar olarak görülmektedir. Herkesin mutfağı grip ilaçları konusunda oldukça zengin. 2 günde ayağa kaldıran en doğal grip ilaçlarını sizler için listeleyip hazırladık. İşte o detaylar…

Şifa kaynağı ballı çay

Grip için doğal bitkisel çaylar

Boğazda belirtiler başlarken, kaşıntılı boğazı rahatlatmak ve susuz kalmamak için bir fincan zencefil veya tarçın çayına 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Etkisini direkt göreceksiniz.

Lezziz tavuk çorbası

Bazen annelerimiz hakikaten en doğal ve en iyi ilacın ne olduğunu biliyor ve bu yüzden biri hastalandığında evde ilk yapılan şey tavuk çorbası pişirmek oluyor. Tavuk çorbası mukus oluşumunun azaltılmasına ve sıvı kaybının önlenmesine yardımcı oluyor. Bazı araştırmalar tavuk çorbasının, soğuk algınlığının etkilerini azaltmaya yardımcı olan antiinflamatuar özelliklere sahip olduğu öğrenildi.

Aromaterapi

Burun tıkanıklığını azaltmak için başlıca önerilen; nane ve okaliptüs gibi aromaterapi yağlarını soluyarak burun tıkanıklığını azaltabilirsiniz.

Buharlı bir duş

Grip için doğal bitkisel çaylar

Buharlı bir duş veya sauna vücudun rahatlamasına yardımcı olur ve iyi gelir. Ayrıca duş burun tıkanıklığını da açar.

Ilık tuzlu suyla gargara yapmak

Doğal gargaranın formülü, yarım çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin, ardından boğaz ağrısını hafifletmek için gargara yapın. Ayrıca buruna tuzlu su çekmekte burun tıkanıklığını açar.

Burun tıkanıklığı başlıca sebepleri!

Grip için doğal bitkisel çaylar

Grip, soğuk algınlığı, virüsler ve sinüs

Tozlar (Polen, küf, evcil hayvan tüyleri)

Alerjik durumlar

Hava kirliliği

Kuru hava

Hamilelik sırasındaki hormonal değişimler

Burun eti şişmesi

Kronik sinüzit

Yüksek tansiyon


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal