Kendi Kendine Masaj Nasıl Yapılır?

Herkesin ne yazık ki masaj yaptıracak imkanı ya da vakti olamayabilir. Ancak sizler için araştırdığımız bu yöntemle kendi kendinize rahatlatan masaj yapabilirsiniz.

20.04.2021-10:44 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-10:44) Kendi Kendine Masaj Nasıl Yapılır?

Masaj yaptırmak ya da yapmak kişiye zihinsel ve fiziksel bir rahatlama sağlar. Bu rahatlamadan mahrum kalıyorum diye üzülmeyin. Sizler için araştırdığımız bu yöntemlerle kendi kendine nasıl masaj yapılır? Sorusunun cevabını öğrenecek ve uyguladığınız masajlarla kendinizi rahatlatacaksınız.

KENDİ KENDİNE MASAJ NASIL YAPILIR

Kendi kendine masaj başlamadan önce, mümkünse kaslarınızı ısıtın. Bu prensibe bakıldığında banyodan sonra kendi kendine masaj yapmak da iyi bir fikir olabilir. Ancak banyoda ısınan kaslarınızı açık bırakarak masaj yaparsanız, üşütme sebebiyle kas spazmı yaşabilirsiniz. Bunun yerine, önceden ısıtılmış bir havluyu birkaç dakika boyunca kaslarınız üzerinde tutmak kaslarınızın ısınmasını ve masajın etkisinin artmasını sağlayabilirsiniz.

Bacak Masajı

Ağrıyan bacaklarınız için olduğu kadar beliniz ve sırtınız için de bacak masajı yapmayı deneyebilirsiniz. Bedenin üst bölgesinde ağrılar ve gerginlikler olsa da tüm kas ve iskelet sistemi birbiri ile bağlıdır. İyi bir temel, duruş bozuklukları ve buna bağlı boyun-omuz-sırt ağrılarının önüne geçmeye de yardımcı olur. Bacak masajına ayaklardan başlayarak rahatlamak için, ayak tabanlarınızın altına bir tenis topu yerleştirerek birkaç kere ileri-geri yuvarlama yapın. Ardından ayak bileklerinizin yan taraflarını dairesel hareketlerle ovuşturun. Sonrasında ayak bileklerinizi iki elinizle tutun. Ellerinizi bileklerinizin etrafında döndürür gibi yaparak saat yönünde ve saat yönünün tersine ileri-geri hareket edecek şekilde oynatın. Elinizin dört parmağını ayak bileğinizin önüne yerleştirin. Arkada kalan baş parmağınızı geniş şekilde tutarak yukarı doğru, alt bacak kasınıza ulaşana kadar hafifçe bastıra bastıra yukarı çıkın. Ardından, bacaklarınızın ön ve arka kısımlarına parmak uçlarıyla bastıra bastıra yukarı doğru çıkın. Başa dönerek, her iki elinizle bacağınızın yanlarını ovarak yukarı doğru çıkın. Ellerinizi bacak üzerinde yukarı ve aşağı hareket ettirin. Bu hareketi oturarak veya ayakta yapabilirsiniz. Birkaç dakika boyunca yapacağınız masaj kaslarınızı gevşetir, kan dolaşımınızı hızlandırır.

Ense, Omuz ve Boyun Masajı

Masa başı işlerde çalışan insanların çoğu genellikle boyun ve bel ağrısı şikayeti yaşar. Bedenin üst kısmına masaj yaparken dik durmanız, omuzlarınızı kulaklarınıza doğru sıkıştırmamanız oldukça önemlidir. Bedenin alt kısmından başlamak, boyun masajına hazırlık yapmak için oldukça uygundur. Öncelikle, göğsünüzün alt kısmına ellerinizi koyup dışa doğru çekin. Bu hareketi birkaç kere tekrarlayın. Ardından göğüs kafesinizin üst derisini içten dışa, omuzlara doğru parmaklarınızla tarayın ve ovalamaya başlayın. Sağ elle sol koltuk altı, sol elle de sağ koltuk altından omuz hizasına kadar boynunuza doğru ileri-geri ovun. Boynunuzun gövdenizle birleştiği yere gelin. Ellerinizi yumruk yaparak parmaklarınızın dışıyla boynunuzu çenenize kadar yukarı çıkan hareketlerle tarayın. Ellerinizle kendi boğazınızdan tutar gibi yapıp, bir sağ bir de sol elinizle boyun derinizi yukarı çekin. Sağ elinizi sol omzunuzun arkasına atarak sol kürek kemiğinizin üst kısmını bulun. Parmaklarınızı kürek kemiğinizin üzerinde sağa ve sola doğru gezdirin. Aynı hareketi diğer tarafta da yapın. Ardından ellerinizi sırtınızdan öne doğru, süpürür gibi birkaç kere getirin. Sağ elinizi ensenize getirin. Parmak uçlarınız sol kulağın alt hizasında olacak şekilde, elinizi sağ alta doğru çekerek ensenizi sıvazlayın. Aynı hareketi diğer tarafa da yapın.

Baş Masajı

Dik durun ve ensenizin omuzlarınızla birleştiği yeri başparmağınızla diğer dört parmağınız arasına alıp sıkın ve bırakın. Üç kere yapıp ara verin ve birkaç tur tekrarlayın. Baş parmaklarınızı başınızın arkasına getirin. Kafatasınızın alt çıkıntısını bulun. Parmaklarınız yuvarlak çizecek şekilde burayı hafifçe ovalayın. İşaret parmaklarınızı şakaklarınıza koyun ve yerinden kaldırmadan, oldukları yere hafifçe bastırarak daireler çizin. Bir-iki dakika sonra tersi yöne masaja devam edin. Ardından avuç içlerinizin bileğe yakın kısmı ile şakaklarınızdan kulaklarınızın üstüne doğru olan bölgeyi birkaç kere hafifçe sıkıp bırakın. Ellerinizi başınızın üstüne bir şapka gibi koyun. Parmak uçlarınız başınızın tepesinde birleşsin. Parmak uçlarınızla kafa derinizi aşağı doğru süpürür gibi hafifçe indirin. Bu hareketi birkaç kere yapın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal