Kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlar: Binlerce kadın devlet desteği ile istihdama kazandırılıyor!

Emekçi kadınların hak arama mücadelesi verdiği bu özel günde ülkemizde yaşayan binlerce kadın devletin verdiği destekle kendi ayaklarının üzerinde durmanın haklı gururunu yaşıyor.

08.03.2022-09:36 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-09:43) Kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlar: Binlerce kadın devlet desteği ile istihdama kazandırılıyor!

Dünya Kadınlar Günü’nde kadınları acı ve mağduriyetlerle gündeme getirmek yerine başarılı öyküleriyle yücelten ülkemizde kadınlar üretmeye devam ediyor. 

Türkiye’de iş kurmak isteyenlere ya da iş arayanlara destek sağlayan İŞKUR ve KOSGEB iş kapısını aralıyor. Ülkemizde istihdamın artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerini geliştirmesi gibi daha birçok destek sağlayan İŞKUR istihdamın korunması yönünde aracılık etmeyi sürdürüyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye’de kendi ayakları üzerinden duran ve ekonomiye cam veren kadınlar konuştu. 

Devlet desteği ile kadınlar istihdama kazandırılıyor 

Kocaeli’nde istiridye mantar üretimi ve ticareti ile uğraşan tek kadın Ayşegül Sakaoğlu (31), bu güne özel yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: ‘İstiridye mantar üretimi ve tedariki ile kültür ve kestane mantarı tedarik işleriyle uğraşıyorum. Önce devletim sonra ailemin desteği ile iş sahibi oldum. İşim sayesinde bir de eş sahibi oldum. İşim vesilesiyle nişanlımla tanıştım. Mantarları bebeğim gibi büyütüyorum.’

İzmir’de güneş enerji paneli üreten bir firmada çalışan 22 yaşındaki Zeynep Uysal da, ‘İzmir 9 Eylül Üniversitesi Biyomedikal bölümü mezunuyum. 1.5 yıldır bu fabrikada çalışıyorum. İŞKUR beni ACS enerji firması ile tanıştırdı. İŞKUR'un işbaşı eğitimi programı kapsamında ustalık belgesi aldım. Kendi alanımda olmasa da mezun olur olmaz işe başladığım için mutlu ve huzurluyum’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal