23.03.2024-14:22 (Son Güncelleme:23.03.2024-14:22)


1

Eski motosiklet yarışçısı ve AK Parti 27. Dönem Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, 3 yaşındaki oğlu Zayn Sofuoğlu'nu motosiklete bindirdiği anlara dair paylaşımlarıyla sık sık gündem oluyor.



2

Sofuoğlu, bu kez Youtube'de yayınlanan Bir Hülya Avşar Sohbeti programının konuğuydu. Ünlü isim programda hayatı ve milletvekili olduğu dönemle ilgili konuştu



3

Sofuoğlu, Cumhurbaşkanıyla tanışma hikayesini şöyle anlattı:

Sofuoğlu, Cumhurbaşkanıyla tanışma hikayesini şöyle anlattı:

"Cumhurbaşkanıyla ilk tanışma olayı şuradan geliyor. Ben imkansızlıklarla ve maddi sıkıntılarla yarışmaya çalışan bir sporcuydum. Böyle bir çocuk var ama hiç bir desteği yok. Başkanımız o gün diyor ki bu çocuğa destek olun. Para da kazansın. Cumhurbaşkanı her Sakarya'ya geldiğinde müsaitse bize geliyor."



4

Milltevekili olmasıyla ilgili konuşan Sofuoğlu, "Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Seninle ilgili karar verdim yarışı bırakıyorsun' dedi. Başkanım benim anlaşmam var nasıl geleceğim dedim. 'Onlarla konuş Cumhurbaşkanım izin vermiyor' de dedi. dedim. Ben yarışı bırakamam dedim. Berat Albayrak aradı yarışı bırakman gerekiyor dedi. Çok para kazanıyorum ismim de büyük yerlerde 2 yarış idare ettim. Sonra bir telefon geldi. 'Bizim için milletvekillilik yapar mısın? ' dediler yaparım dedim, ama milletvekililiğin ne olduğunu bilmiyorum" dedi. Sofuoğlu, "Millet diyor ki vekillikten çok para kazandı. Ben vekillikte para kazanmadım para kaybettim. Kendini bilmez yorumlar onlar" ifadelerini kaydetti.



5

Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti Sakarya teşkilatından arandım. Yarın gelmeniz gerekiyor denildi. Ama ben buraya bir emir üzerine geldim. Cumhurbaşkanı istedi diye geldim. Cumhurbaşkanın 6 gün kala seçime konuşması vardı. Ben de yaslandım duvara bekliyorum. Berat Albayrak geldi 'Nasıl gidiyor Kenan' dedi, ben de yapamam abi şimdi gidip söyleyeceğim dedim.



6

'Buyur üzmek istiyorsan söyle o sana güvenmiş koltuk emanet etmiş buyur yap orada anladım ok yaydan çıkmış' bu şekilde milletvekili oldum. Hiç inanmıyordum milletvekilliğinde 5 yılım geçecek.



7

Ayağımı masaya uzatıp resim çekip paylaştım, üstüme çok geldiler. Ben de bahane edip istifa edecektim. Naci Abi'ye ben bu küfürleri kaldıramıyorum istifamı yazıyorum dedim. 'Kimse hata yaptın cahillik yaptın demez ki sana emanet edilen koltuğu o şekilde boş bırakamazsın.' dedi.



8

Milletvekilliğinden çok para kaybettim" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr