23.03.2024-13:51 (Son Güncelleme:25.03.2024-10:29)


1

Her pazar büyük bir ilgiyle takip edilen ve en çok kazandıran bilgi yarışması olan "Kim Milyoner Olmak İster?" heyecan dolu yeni bölümüyle izleyicilerinin karşısındaydı.



2

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Berk Göktaş peş peşe verdiği doğru cevaplarla 5 milyon TL'lik soruyu açtırmaya hak kazanmıştı.



3

Berk Göktaş, tarihi gecede son soruyu doğru yanıtlayarak Milyoner'in tarihine geçti ve ilk kez 5 Milyon TL'lik ödülün sahibi oldu.



4

19 yaşındaki Berk Göktaş da 1 milyonluk soruyu açtırmıştı.



5

23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin birinci dönem milletvekillerinden hangisi, milletvekili olduğu ille doğru eşleştirilmiştir? A: Mustafa Kemal Paşa, Antep B: Kazım Karabekir Paşa, Erzurum C: Miralay İsmet, Malatya D: Fevzi Paşa, Kozan Doğru Cevap: D: Fevzi Paşa, Kozan



6

İşte 5 Milyonluk soru...

İşte 5 Milyonluk soru...

13'üncü ve büyük ödüllü soruyu görmeye hak kazanan Berk Göktaş'ın karşısına, "Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?" sorusu geldi. Uzun bir süre düşünen ve akıl yürüten genç yarışmacı Berk Göktaş, doğru yanıta ulaşabilmek için fikir üretti.



7

Berk Göktaş, uzun sürenin ardından soruyu yanıtlamayı tercih etti ve 'nohut' şıkkını seçti.



8

Berk Göztaş, doğru yanıt olan 'C' şıkkını seçti ve büyük ödül olan 5 milyon TL'yi kazandı. Berk Göktaş, yarışma tarihinde ilk defa 5 milyon liralık ödülü kazanan yarışmacı olarak adını tarihe yazdırdı. Genç yarışmacı büyük ödülü kazandığını öğrenince büyük mutluluk yaşadı ve ödülü yüksek lisans eğitimde kullanacağını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr