KEMALPAŞALI FİNCAN TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
KEMALPAŞA TATLISI İÇİN:
KEMALPAŞALI FİNCAN TATLISI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Kullanacağınız fincanları soğuk suyla ıslatmanız çok önemli, aksi takdirde muhallebileri içinden çıkartmanız zor olacaktır.
KEMALPAŞALI FİNCAN TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Kemalpaşa tatlısını paketin üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirmiş olduğunuz kemalpaşaları soğumaları için bir kenara alın.
Muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç gereken tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın ve ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana dek pişirin.
Kıvamı yoğunlaştığında altını kapatın ve içine tereyağı ile vanilyayı koyup güzelce karıştırın.
İstediğiniz boyutta bir kahve fincanı seçin, Türk kahvesi fincanı ya da orta boy kahve fincanı olabilir.
Kullanacağınız kahve fincanlarını soğuk suyla çalkalayın ve pişirdiğiniz muhallebiden fincanların dibine bir miktar koyun. Üstüne şerbetini hafifçe sıkarak süzdüğünüz kemal paşa tatlılarından bir tanesini alın ve koyun. Üstüne tekrar muhallebi dökerek kemalpaşayı kapatın ve fincanı doldurun.
Hazırladığınız fincanları buzdolabına kaldırın ve bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün fincanları bir servis tabağına ters çevirin ve üstlerini hindistancevizi ile süsleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.