Kemal Sunal kimdir, nerelidir? Usta oyuncu Kemal Sunal vefatının 22'nci yılında sevenleri tarafından anıldı

Gülen yüzüyle hatırladığımız usta oyuncu Kemal Sunal, vefatının 22. yılında sevenleri tarafından yine unutulmadı. Çeşitli film ve dizilerde rol alarak seyirciyle buluşan ve Şaban karakteriyle gönüllerde taht kuran Kemal Sunal'ın hayatına dair detayları sizler için araştırdık. Peki, Kemal Sunal kimdir, nerelidir? İşte detaylar...

04.07.2022-12:15 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-12:15) Kemal Sunal kimdir, nerelidir? Usta oyuncu Kemal Sunal vefatının 22'nci yılında sevenleri tarafından anıldı

11 Kasım 1944 İstanbul doğumlu olan Kemal Sunal'ın gerçek ismi Ali Kemal Sunal'dır. Malatya'lı olan oyuncunun babası işçi annesi de ev hanımıdır. 

İlköğretim eğitiminin ardından Vefa Lisesi'ne giden oyuncu tam 11 yılda mezun olmuştur. 11 yılda mezun olmasının nedeni arkadaşlarıyla aldıkları karar doğrultusunda bilinçli olarak yapılan bir şeydir. Lise mezuniyetinin ardından Marmara Üniversitesi İletişimi Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümüne başlayan Sunal, aynı bölümden yüksek lisans yaparak mezun olmuştur.

Küçük yaşlarından itibaren çalışma hayatına atılan oyuncu fabrikadan elektrikçiye kadar pek çok yerde çalışmıştır. Gerek çalışmak zorunda olması gerek okul hayatından dolayı askerlik görevini 35 yaşında yapmıştır. Birlikteki diğer askerler ile arasındaki yaş farkından dolayı birliğin düzeninin bozulduğu düşünüldüğü için Sunal birden fazla birlik değiştirerek askerlik görevini tamamlamıştır.

 kemal sunal

Oyunculuk kariyeri

İlk defa lisede sahneye çıkan Kemal Sunal, öğretmeninin yönlendirmesiyle oyunculuğa yönelmiştir. Çeşitli tiyatro oyunlarında rol alan Sunal'ı yönetmen Ertem Eğilmez keşfetmiştir. 

Eğilmez ile yollarının kesişmesi sonrasında 1972 yılında ilk filmi Tattlı Dilim'i çekmiştir. Oyunculuktaki performansı ayakta alkışlanan ve seyirci tarafından benimsenen Sunal, sekseni aşkın filmde rol almıştır.

Sunal'ın oynadığı filmlerin bazıları şunlardır:

- Hababam Sınıfı

- Çöpçüler Kralı

- Şabanoğlu Şaban

- Tokatçı

- Kibar Feyzo

- Sakar Şakir

- Süt Kardeşler

- Davaro

- Salako

- Gol Kralı

- Şabaniye

- Propaganda

 kemal sunal kimdir

Kemal Sunal'ın özel hayatı

Usta oyuncu Devekuşu Kabare adlı tiyatro topluluğuyla Ankara Turnesi'ne çıktıklarında eşi Gün Hanım'la tanışmıştır.

1975 yılı Nisan ayında hayatlarını birleştiren ikilinin Ezo ile Ali adını verdikleri iki çocukları olmuştur.

 kemal sunal eşi

Kemal Sunal ölüm yıl dönümünde unutulmadı!

3 Temmuz 2000 yılında Balalayka adlı filmin çekimleri için uçağa binen ancak yolculukta geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata gözlerini yuman Sunal, aradan geçen 22 yıla rağmen hala unutulmadı. 55 yaşında hayatını kaybeden oyuncuyu ölüm yıl dönümünde sevenleri mezarı başında andı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal