Kefir nedir, ne işe yarar, neye iyi gelir? Hazımsızlığı önleyen kefirin faydaları

Pek çok hastalığın doğal şifası olan kefiri düzenli tüketerek hastalıklara karşı savaşabilirsiniz. Kefiri 6 ile 9 ay arasında düzenli tüketmek, bağırsak bozukluklarına, uykusuzluğa, depresyona ve yüksek tansiyona karşı şifa olmaktadır. Düzenli kefir tüketimi bağışıklığı kuvvetlendirmekte, vücuttaki serbest radikal dolaşan hücrelerin çoğalmasını önlemektedir.

11.03.2022-08:45 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-08:47)

Kefirin insan sağlığına birçok faydası vardır. Yapılan bir araştırmaya göre kefirin düzenli olarak 6 ile 9 ay boyunca tüketilmesi durumunda, bağırsak bozukluklarını yüzde 99, uykusuzluk problemlerini yüzde 60, depresyonu yüzde 50 ve yüksek tansiyonu yüzde 30 oranında iyileştirdiği kanıtlanmıştır.

Kansere geçit vermiyor

- Anti kanserojen olan kefirin  DNA hasarlanması ve mutasyona bağlı olarak kanser hücrelerinin oluşumunda rol oynayan bazı enzimlerin aktivitelerini azalttığı, asiditeyi artırarak, yağ asitlerinin üretimini arttırdığı ve apopitoz olarak bilinen hücre ölümünü hızlandırarak, kanser oluşumunu önlediği düşünülür.

- Kan basıncını dengelediğinden yüksek tansiyona zemin hazırlayan durumların yaşanmamasını sağlar.

- Kefirin bir başka faydası ise vücudun sıvı oranını artırarak böbrek üstü bezlerin çalışmasını sağlayarak taş ve kum oluşumunu önlemesidir.

Kefirin faydaları nelerdir?

- Ağız ve diş sağlığında da etkilidir. Enfeksiyonlu hücreleri azaltarak çürüme ve ağzı kokusunun önüne geçer.

- Kefir bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra ishal ve kabız gibi sindirim sorunlarının da yaşanmasını engellemektedir.

- Vücudun ihtiyacı olan günlük enerjinin yüzde 60'ını karşılar. Bu mucize içeceğin bir bardağı bile tüm vücudun temizlenmesine yardımcı oluyor. Vücuttaki toksinlerin temizlenmesini sağlıyor.

- Damar sertliğini önleyen kefir kronik yorgunluğun giderilmesinde de etkilidir.

- Kansızlığı önleyen kefirin aynı zamanda cilt, tırnak, göz ve diş sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.

- Kefir, idrar yolu iltihabı tedavisini destekler.

- Sindirim sistemini düzenleyen kefir kilo kontrolünde yardımcıdır.

- Kalsiyum içeriğiyle eklem sağlığı için birebirdir.

- Kolesterol seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olan kefir kan şekerini düzenlemesine yardımcı olur.

Kefir zayıflatır mı?

Metabolik fonksiyonları iyileştirmesi ve besinlerin en iyi şekilde sindirilmesine yardımcı olması bakımından, kefirin kilo verme sürecinde destek olduğu teorik olarak ifade edilebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal