Kaz etinin faydası nedir, hangi hastalıklara iyi gelir? Kaz etinin mucizevi faydaları ve tüketim mevsimi

Vitamin ve minerallerce zengin olan kaz eti, sağlık için oldukça faydalı bir besin maddesidir. Belirli mevsimlerde tüketilen kaz etinin hangi hastalıklara iyi geldiği için ise çok sayıda vatandaş tarafından merak edilmektedir. Peki, Kaz etinin faydası nedir, hangi hastalıklara iyi gelir? İşte, kaz etinin mucizevi faydaları ve tüketim mevsimi

29.06.2022-21:46 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-21:46) Kaz etinin faydası nedir, hangi hastalıklara iyi gelir? Kaz etinin mucizevi faydaları ve tüketim mevsimi

İçeriğindeki vitamin ve mineraller ve oldukça zengin olan kaz eti, haşlama buğulama yada fırında pişirilerek tüketilir. İçerisinde barındırdığı proteinlerle de bir kişinin günlük alması gereken kalori ihtiyacını sağlayan kaz eti genel olarak belirli mevsimlerde tüketilmesi önerilir. Peki, kaz etinin sağlığa faydaları nedir, hangi hastalıklara iyi gelir. İşte, Gazetenin, besin değerleriyle ilgili bilgiler..

Kaz etinin faydası nedir, hangi hastalıklara iyi gelir?

100 gramında derisi ile birlikte yaklaşık olarak 25.16 gram protein bulunan kaz eti, 18 yaş ve üzeri bireylerde günlük kalori ihtiyacının neredeyse yüzde 10' ile 35'i arasını karşılar. Zengin protein değerleriyle ünlük protein ihtiyacının, erkeklerde 56 gramını kadınlarda ise 46 gramını karşılayan kaz eti, bireylere sağladığı protein desteğiyle hasar görmüş hücrelerin onarılmasına yeni hücre dokularının oluşmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek verir.

Kaz etinin faydası nedir, hangi hastalıklara iyi gelir

Uzmanlar, damar tıkanıklığı rahatsızlığına aslında kolestrolün değil, şekerin neden olduğunu söylerlerken bu bilgiler dahilinde kaz etinde kolestrol olmasına rağmen şeker içermemesi onun ne kadar faydalı bir hayvansal protein olduğunu gösterir.

Kaz etinin içinde yer alan riboflavin, niasin, pantotenik asit, B1, B2, D, E , vitamin B-6, fosfor, demir, magnezyum ve selenyum maddeleri sağlık için oldukça gerekli kaynaklardır. Kazın eti kadar yağının da çok faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar kaz etinin sindirim sistemi şikayetlerini hafiflettiğini ve sinir sistemi rahatsızlıklarına da iyi geldiğini ifade ederler.

"Kanser hastalığının oluşumunun önüne geçer"

Kaz etinin, bu faydalarının yanı sıra safra taşının verdiği rahatsızlıklara karşılık olarak koleretik salınımını artırdığı, içeriğinde çok miktarda bulunan amino asitlerinde kanser hastalıklarının önüne geçtiği ve gelişmesine engelleme yardımcı olduğu söylenir.

Demir bakımında da yüksek olan kaz eti, kansızlığa karşı birebir olup kalp ve karaciğer hastalıklarına da iyi gelir. Bilindiği üzere folik asitin kan hücreleri üretimi yapabilmesi için yeteli miktarda B12 vitaminine ihtiyacı vardır. Kaz etinde bu miktarı karşılayacak düzeyde B12 mevcuttur.

Kaz etinin faydası nedir, hangi hastalıklara iyi gelir

"Diş ve kemik yapısını güçlendirir"

İçeriğinde bulunan fosfor sayesinde, diş ve kemik yapılarının güçlenmesine fayda ağlayan kaz eti, aynı zamanda hücre yenilenmesine destek olur ve yaşlılık belirtilerini aza indirir. Çinko özelliği iek hormonları düzenlemeye karşı etkili olan kaz eti, tiroid rahatsızlıklarına karşı da oldukça fazla destek verir.

Kaz etinin cilde faydaları

Kaz etinin içerisinde yer alan riboflavin ve B-6 vitamini, saç ve cilt için çok fazla yarar sağlar. Saçların hızlı uzamasını sağlayan B6 vitamini aynı zamanda cildin genç kalmasın ve yaşlılık belirtilerinin de ortadan kalmasına destek verir.

Kaz etindeki C ve E vitaminleri ise sadece saç ve cilt iiçin değil tırnak sağlığı için de faydalıdır. Cilt üzerinde oraya çıkan yara ve kızarıklıkların hızlı iyileşme sağlamasını destekler.

Kaz etinin faydası nedir, hangi hastalıklara iyi gelir

Kaz eti ne zaman tüketilir?

Kaz etini tüketmek için sonbahar ve kış mevsimi en uygun zamandır. Kaz etinin gerçek tadını alabilmek için kazın kar yağdıktan sonra kesilmesi ve pişirilerek tüketilmesi önerilir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal