Kayseri'de Korkutan Deprem: Çevre İllerden Hissedildi!

Kayseri’de merkez üssü Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Sivas gibi çevre illerde de hissedildi.

18.01.2022-08:52 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-09:51)

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı, Kayseri’de merkez üssü Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde meydana geldi. Deprem derinliğinin 20.44 kilometre olan deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildiği aktarıldı. 

Gece saat 02.28 sıralarında olan depreme, uykuda yakalanan vatandaşlar sokaklara döküldü. Deprem sonrası ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz yaşanmadığı belirtilirken, ekiplerin konuyla ilgili çalışmalarını yürüttüğü bilgisi verildi. 

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Kayseri’de merkez üssü Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Sivas gibi çevre illerde de hissedildi.  


OLUMSUZ İHBAR YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, ‘Geçmiş olsun Kayseri. Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Merkez üssü Sarıoğlan olan 4.9 şiddetinde bir depremi şehrimizde yaşadık. Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Şu an için elimize ulaşan olumsuz bir haber yok. Rabbim bizleri her türlü afetlerden korusun’ ifadelerini kullandı. 

HASAR GÖREN EVLERDE YAŞAYANLARI ÖĞRETMENEVİNE YERLEŞTİRDİK

Kayseri’de merkez üssü Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından AFAD İl Müdürü Osman Atsız’ın yaptığı açıklamada, ciddi bir yaralanmanın olmadığını ve depremde hasar gören 2 ev olduğunu bildirdi. Evde yaşayan 8 kişinin öğretmenevine yerleştirildiğini dile getirdi. 

AFAD İl Müdürü Osman Atsız, ‘Saat 02.28 itibariyle bir deprem oldu 4.9 şiddetinde. Ekiplerimiz sahada taramalarını yaptı, şuana kadar olumsuz bir yaralanma veya eks durumumuz yok. Yarın sabah itibariyle mühendislerimiz bütün saha taramalarını yapacak. Yetkililerle devamlı iletişim halindeyiz. İtfaiye, jandarma, emniyet, Türkuaz Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği sahada. Bünyan'da 2 evimizde hafif hasarımız var. 2 evdeki 8 vatandaşımızı öğretmenevi ve akrabalarına yerleştirdik’ diye konuştu.

DEPREMİN ŞİDDETİNİ BU SÖZLER ORTAYA KOYDU

Gece saatlerinde Kayseri’de merkez üssü Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlar o anları anlattı. 

4.9 büyüklüğünde meydana gelen depreme uykuda yakalanan vatandaşlar paniğe kapıldı. Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas Mahallesi'nde bazı evlerde hasar oluşurken, depremi yaşayan bir vatandaş şunları kaydetti; ‘Deprem bir anda hızıyla salladı ve kalktık. Nereye bastığımızı da bilemedik. Çocukları dışarı çıkarttım. Her taraf harap oldu. Çok sallandı. Ben 43 yaşındayım, ömrümde daha böyle bir sert sallantı görmedim. Zaman uzun olsaydı, 5 saniye değil de 20 saniye sallasaydı Palas’ta ev kalmazdı. Duvar kalıp ustası olarak bunu söylüyorum.’

EKİPLERİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şiddetli depremin ardından bölgeye sevk edilen Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), İtfaiye ve Jandarma ekiplerinin ilçedeki çalışmaları devam ederken deprem nedeniyle hasar gören evlerde de incelemeler yapılıyor. 


EVLER HASAR GÖRDÜ

Kayseri’de merkez üssü Sarıoğlan ilçesinde 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde, bazı evler hasar gördü. Gece saatlerinde olan depremi hisseden bir vatandaş, şiddetli sarsıntı yaşadıklarını ifade etti. 

Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, ‘Şimdilik ilçemizde bir can ve mal kaybı yok. Ufak tefek çatlaklar var. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Şuana kadar 3-4 evden ihbar aldık. Onun haricinde bir sıkıntı gözükmüyor. Hava aydınlanınca ortaya çıkacak. Bizlerde teyakkuz halindeyiz. Bütün ekipler sahadalar. İnşallah şuanda bir sıkıntı gözükmüyor. Muhtarlarımızla da görüştük ve yaralı olduğuna dair bir ihbar almadık’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal