Kayseri tedbiri elden bırakmıyor: Deprem için 200 milyon alandaki zeminin röntgeni çekiliyor!

Türkiye’de peş peşe yaşanan deprem felaketlerinden sonra yetkililer bilimsel verilerden yararlanarak tedbirler alınmaya başladı. Bunlardan biri de Kayseri Büyükşehir Belediyesi oldu. Buna göre, Deprem Master Planı çalışmaları kapsamında 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme ile şehrin zemininin röntgenini çekileceği öğrenildi.

01.02.2024-15:50 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-18:04)

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, basına yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile şehir merkezinin tüm zemin özelliklerini ortaya koyacak mikro bölgeleme çalışmalarına başlandığını, bu kapsamda zemin etüdü, jeofizik etütler ve laboratuvar deneyleri gerçekleştirileceklerini bildirdi.

‘‘İleride yapılacak çalışmalara ışık tutacak’’

Kayseri depreme hazırlanıyor

Depreme hazırlık için kolları sıvayan Büyükkılıç, yapılacak olan bu çalışmayla kentin zemin röntgeninin ortaya çıkaracaklarını belirterek şunları kaydetti: "Tam 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme çalışmalarına başlandı. Elde edilen sonuçlar bilim insanları ile değerlendirilecek. Kayseri ve yakın çevresini etkilemesi öngörülen 10 fay segmenti için de MTA ve TÜBİTAK iş birliğiyle inceleme çalışmaları tamamlandı, bilgisayar analizleri ve modelleme çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla ilimiz ve yakın çevresinin tüm depremsellik özellikleri ortaya konmuş olacak ve ileride yapılacak çalışmalara ışık tutacak."

Çalışmalara daha çok önem vereceğiz!

Kayseri depreme hazırlanıyor

Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu ve depremin hem bireysel hem de kurumsal düzeyde toplumsal yapıyı derinden etkilediğini aktaran Büyükkılıç, "Tedbirli davranarak bu çalışmalara daha çok önem vereceğiz. Aksi halde geçmişte olduğu gibi gelecekteki depremlerde de can ve mal kayıpları yaşanabilir. Şehrimizi geliştirip, güzelleştiriyoruz. Deprem konusunda da kolları sıvadık. Şehrimizi depreme dirençli hale getirmek için kuruluşlarla işbirliği yaparak, şehrimizin zemininin röntgenini çekeceğiz’’ dedi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal