Kayısı yemek kilo aldırır mı? Kayısı yemenin faydaları nelerdir? Lif ve vitamin deposu kayısının yenmesi için neden çok

Lif ve vitamin deposu olan kayısının yenmesi için neden çok fazla. Yaz mevsiminde yetişen kayısının yenmesinin etkileri hakkında araştırmalar devam ediyor. Peki Kayısı yemek kilo aldırır mı? Kayısı yemenin faydaları nelerdir? Soruların cevapları ve fazlası haberimizde...

27.06.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-13:39) Kayısı yemek kilo aldırır mı? Kayısı yemenin faydaları nelerdir? Lif ve vitamin deposu kayısının yenmesi için neden çok

Yiyecek ve içecek şeklinde tüketilebilen kayısı, yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden birisidir. İçerdiği A,C,E,K gibi vitaminlerle insan vücuduna da önemli fayda sağlayan kayısı, uzmanlara göre diyet yapanlar tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Lif ve vitamin deposu olan kayısının yenmesi için neden çok fazla. Yaz mevsiminde yetişen kayısının yenmesinin etkileri hakkında araştırmalar internet üzerinden hızla devam ediyor. Peki Kayısı yemek kilo aldırır mı? Kayısı yemenin faydaları nelerdir?

Kayısı yemenin faydaları nelerdir?

Bir diyetisyene göre kayısı yemenin faydaları çok fazladır. İşte kayısı yemenin faydaları:

Kayısı kaç kalori

- Kemikleri güçlendirir.

- Görme yetisini daha sağlıklı ve güçlü yapar.

- Demir içermesi sayesinde kansızlığa karşı savaşır.

- Kanser düşmanı meyvelerden birisidir.

- Kalp-damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.

- Cildin daha nemli ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

- Sindirim sisteminin daha sağlıklı ve düzenli çalışmasına fayda sağlar.

- Kabızlık sorununa karşı birebirdir.

- Tansiyonu dengeler.

- Stresi azaltmaktadır.

Kayısı yemek kilo aldırır mı?

Diyetisyen Ayşe Nur Özkan ve Aybüke Subaşıoğlu, kayısı yemenin diyet listelerine eklenmesini tavsiye ediyor. Özkan’a göre 1 orta boy kayısı 14 kaloriye sahipken, Subaşıoğlu’na göre ise 100 gram kuru kayısı 241 kalori, taze kayısı ise 48 kalori değerine sahip.

Kayısılar içerdiği yüksek lif oranı sayesinde kilo alımı yapmaz. Kayısıyı doğru miktarlarda tüketen insanlarda kilo kaybı dahi gözlenmiştir.

Kayısıların diyet yapanlar tarafından tüketilebileceği ortaya konmaktadır. Özellikle taze kayısının tüketimi açlık krizini azaltır ve tatlı krizini de yatıştırmaktadır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal