Katolik Rahip: ‘Ayasofya’nın Haysiyet ve Onuru Artırıldı’

Uluslararası Kudüs Adalet ve Barış Komitesi Başkanı Musellem, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'yı yeniden camiye dönüştürme kararıyla tarihi yapının haysiyet ve onurunu artırdığını ifade etti.

18.07.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-14:44) Katolik Rahip: ‘Ayasofya’nın Haysiyet ve Onuru Artırıldı’

Aynı zamanda Katolik rahip Manuel Müsellem sosyal medya üzerinden yayınladığı Hristiyanlara hitap ettiği videoda, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya Kilisemizin haysiyet ve onurunu artırdığının farkına varın’ diye konuştu.

‘ERDOĞAN, AYASOFYA’YI SEVGİVE SAYGI DUYULAN BİR CAMİYE ÇEVİRDİ’

Tüm dünyadaki Hristiyanları Ayasofya kararını takdir etmeye çağıran Musellem, ‘Erdoğan, Ayasofya'yı herkesin ayakları altında çiğnenen bir müzeden, içinde Allah'ın adının anıldığı ve yüceltildiği, sevgi ve saygı duyulan camiye çevirdi’ diye konuştu.

Müsellem ayrıca ‘Bir Müslüman kiliseme saygı duyduğu sürece bana da saygı duyuyordur. Tarih ve kader, bu büyük kilisenin halkıyla birlikte İslam'a dönmesini diledi’ diye konuştu.

İspanya'da ve Arap ülkelerinde bulunan bazı kiliselerin camiye, bazı camilerin de kiliseye çevrildiğini anımsatan Müsellem, Ayasofya'da daha önce İncil okunduğunu, bundan sonra ise Kur’an-ı Kerim okunacağını dile getirdi.

‘HRİSTİYAN MÜSLÜMANI, MÜSLÜMAN DA HRİSTİYANI KORUMALI’

Bazı Avrupa şehirlerinde ibadethanelerde Hristiyanlar ve Müslümanların sırayla ibadet ettiğini anımsatan Müsellem, ‘Onların kiliselerimizde ibadet etmelerine engel olmayın. Onlar bizim halkımız, biz de onların halkıyız. Biz onların eti ve kemiğiyiz, onlar da bizim etimiz ve kemiğimiz. Bir Hristiyan Müslüman'ı korumalı, bir Müslüman Arap da Hristiyan'ı korumalı’ sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal