İslam Aleminden Türkiye'ye 'Ayasofya' Tebriki

İslam dünyasının dini liderleri Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesi nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a tebrik mesajı gönderdi.

18.07.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-12:13) İslam Aleminden Türkiye'ye 'Ayasofya' Tebriki

Diyanet İşleri Başkanlığından gelen açıklamada, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin İslam dünyasında sevinçle karşılandığı, gönderilen tebrik mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür edildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, karar sonrası Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Prof. Dr. Erbaş'ı arayarak tebrik ederken, Avustralya İslam Konseyi Federasyonu Başkanı Dr. Ratep Jneid'in ise yolladığı tebrik mektubuyla karara destek verdi.

Kuzey Makedonya İslam Dini Birliği adına Başkan Vekili Hafız Şakir Efendi Fetahu ise mektubunda, kararın tüm Müslümanları mutlu ettiğini kaydederek, ‘Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya Müslümanları ve mazlumlar nezdinde yükselen bir yıldız ve vazgeçilmez bir ümit kaynağı olduğu’ dedi.

Litvanya Müslüman Dini Dernekler Meclisi için tebrik mektubu yollayan Litvanya Müftüsü Aleksandras Beganskas ise Ayasofya Camisi'nin İslam dünyası bakımından önemini ve Fatih Sultan Mehmet Han tarafından bütün İslam dünyasına vakfedilmiş bir mabet olduğunu anımsatarak, ‘Biz inanıyoruz ki tevhidin sembolü olan bu mübarek cami Diyanet İşleri Başkanlığımız uhdesinde din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin tüm insanlığı kucaklayacaktır’ sözlerine yer verdi.

Yurtdışı Filistinli Alimler Derneği ise, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılması esaret altında olan El-Aksa Camisi'nin kurtuluşuna işarettir' açıklaması takdire şayandır’ sözlerini kullandı.

Fas Alimler Birliği ise gönderdiği mektupta Ayasofya’nın tekrar cami olmasına karar veren önde Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bütün mahkemeleri, Türk halkı ve İslam alemine tebriklerini iletti.

Umman Sultanlığı Başmüftüsü Ahmet Hamadı el Khlili, Güney Afrika'nın Lenasia şehrinde yer alan uluslararası İslam üniversitesi, Darül Ulum Zekariyya'nın Rektörü Şubeyr Ahmet Al-Saloci ve Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Filistinli Dr. Abdulhadi Sait al Ağa ise gönderdikleri mektuplarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, memnuniyet ve sevinçlerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal