Sözcü Kalın'dan Papa'ya Ayasofya Cevabı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya'nın müzeden tekrar camiye dönüştürülmesi kararıyla alakalı, "Türkiye'nin Ayasofya kararının ardından yapılan açıklamaların bazıları, Türkiye aleyhine bazı eski varsayımlara ve ön yargılara dayanmaktadır." sözlerine yer verdi.

18.07.2020-00:08 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-23:57) Sözcü Kalın'dan Papa'ya Ayasofya Cevabı
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya'nın müzeden tekrar camiye dönüştürülmesi kararı ve Türkiye'de yeni tip coronavirüse (Covid-19) ilişkin son değerlendirmelerle ilgili CNN International'a yorumda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'de Covid-19'da ikinci dalga yaşanır mı?" endişesi taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine Kalın, "Herkes gibi biz de bundan sonra ne olabileceğinden endişe duyuyoruz çünkü virüsün bundan böyle nasıl davranacağına dair tam bilgiye sahip değiliz. Mutasyona mı uğrayacak? Tekrar değişecek mi? Geri gelecek mi?" sözlerine cevap verdi.

Kalın, "Kovid-19, mevcut küresel sistemin zayıflığını ve en güçlü ulusların bile virüs benzeri bir şeyin kurbanı olabileceğini gösterdi. Bu nedenle, ciddi bir uluslararası iş birliği gerekiyor." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ DİNİ AZINLIKLAR, ÜLKEDEKİ DİĞER HERKES GİBİ EŞİT VATANDAŞ STATÜSÜNDE"

Kalın, Türkiye'nin Ayasofya kararına ilişkin, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un "Ayasofya'yı düşünüyorum, çok üzgünüm." açıklamasıyla ilgili, şunları söyledi:

"Buna üzülmemeli çünkü (Ayasofya) sadece turistlerin ziyaret ettiği bir yer olmaktan çıkarılıp, Allah'ın isminin anılacağı bir ibadethaneye çevrildi. Burası kiliseden camiye değil, müzeden camiye çevrildi. Bununla birlikte, cami olmanın yanı sıra kültürel alan olarak da kalacak."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal