Katılımcılar Erdoğan'ı seçti: Son ankette İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na büyük şok!

"Türkiye'nin Ukrayna gibi bir saldırıya maruz kalması durumunda sizce Türkiye'yi en iyi yönetebilecek lider kimdir?" sorusuna katılımcıların yüzde 46,9'u Erdoğan yanıtını verirken, İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ve Gül'ün aldığı oylar dikkat çekti.

24.03.2022-10:29 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-10:55) Katılımcılar Erdoğan'ı seçti: Son ankette İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na büyük şok!

Rusya'nın Ukrayna'yı istilası sonrasında liderliğin önemi konusu bir kez daha gündeme geldi. 

Dünyada liderlikler sorgulanıyor

Gerek Türkiye'den gerekse Amerika ve Avrupa'dan birçok kişi Amerikan Başkanı Joe Biden'ın bu süreçte iyi bir liderlik örneğini sergileyemediğini düşünerek Biden'i eleştiriyor. Benzer bir sorgulama ve eleştiri Avrupa'yı yöneten liderler için de yapılıyor. Birçok yorumcu Avrupa'da Eski Alman Şansölyesi Merkel gibi bir liderin şu anda mevcut olmadığını belirtiyor.

Türkiye ve Erdoğan’ın çabalarını tüm ülkeler takdir ediyor

Tüm bunlar gerek içeride gerekse dışarıda gözlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dönmesine yol açtı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de 3 Mart tarihinde farklı ülkelerden basın kuruluşlarına yaptığı basın toplantısında, Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğunu ve onun arabuluculuğuna güvendiğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya ile Ukrayna arasında barışın yeniden sağlanması için ortaya koyduğu çabalar da malumunuz. Avrupa'dan birçok devlet başkanı Türkiye'ye gelerek Erdoğan'ın adımlarını takdir etmişti. Hatta Türkiye, savaşan tarafları bir araya getirerek arabuluculuk rolü üstlenmişti.

Sonuçlar dikkat çekici

Araştırma şirketi Areda Survey de bu çerçevede; herhangi bir imada bulunmaksızın ya da herhangi bir lideri işaret etmeksizin Birgün Ukrayna gibi saldırıya uğraması durumunda Türkiye'yi en iyi yönetebilecek lider'in kim olduğunu sordu.

Yapılan araştırmada Cumhurbaşkanı Erdoğan oyların yüzde 46,9'unu alırken, Erdoğan'ı yüzde 13,8 oy oranıyla Mansur Yavaş takip etti.

Yavaş'tan sonra sırasıyla Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu en fazla işaret edilen isimler oldu.

Demirtaş'ın, böyle bir durumda Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan daha fazla oranda Türkiye'yi yönetebilecek lider olarak işaret edilmesi ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sadece yüze 0.1 oy alması, araştırmanın en dikkat çeken sonuçları oldu.

Türkiye'nin Ukrayna gibi bir saldırıya maruz kalması durumunda sizce Türkiye'yi en iyi yönetebilecek lider kimdir?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal