Katar'dan Yardım Eli! Türkiye'ye Orman Yangınları İçin Destek Ekibi Gönderdi

Türkiye'nin günlerdir büyük mücadele verdiği orman yangınları için Katar'dan yardım eli uzandı.

02.08.2021-08:27 - (Son Güncelleme: 02.08.2021-08:27) Katar'dan Yardım Eli! Türkiye'ye Orman Yangınları İçin Destek Ekibi Gönderdi

Katar, Türkiye’nin günlerdir ciğerini yakan birçok ilde devam eden orman yangınlarında arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere ekip gönderdi.

Türkiye günlerdir yangın felaketi ile boğuşuyor. Ormanlarımızı saran yangınlar ile genç yaşlı demeden büyük bir mücadele örneği sergilenirken dost ülkeler de yardımlarını esirgemiyor.

KATAR'DAN EKİP DESTEĞİ

Katar haber ajansı QNA'ya göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin talimatı ile Katar İç Güvenlik Güçlerine bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Grubundan bir ekibin Türkiye'ye hareket ettiği ifade edildi.

Türkiye’ye hareket ettiği belirtilen ekibin, orman yangınlarında kaybolanları arama ve kurtarma çalışmalarına katılacağı belirtildi.

Katar haber ajansı QNA tarafından dün yapılan açıklamada, Katar Emiri'nin Türkiye'deki orman yangınları ile mücadeleye katılmak üzere ekip gönderilmesi talimatı verdiği duyurulmuştu.


QNA tarafından yapılan açıklamada, söz konusu talimatın, Katar İçişleri Bakanı Halid bin Halife bin Abdulaziz Al Sani'nin, Türkiyeli mevkidaşı Süleyman Soylu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin akabinde verildiği tespit edilmişti. 

Katar İçişleri Bakanı görüşmede, yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara da acil şifa dileğinde bulunduğu bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal