Türkiye'nin Ciğerini Yakan Orman Yangınları İçin Gardaş Ülke Azerbaycan'dan Yardım Ekibi

Türkiye'nin orman yangınları ile mücadelesine destek için Azerbaycan'dan 41'i itfaiye aracı olmak üzere toplam 53 araçla gelen 220 personelden oluşan ekip sınır kapısından yurda giriş gerçekleştirdi.

02.08.2021-08:01 - (Son Güncelleme: 02.08.2021-20:03)

Azerbaycan'dan yangınla mücadeleye destek ekibi geldi. Türkiye'nin günlerdir ciğerini yakan orman yangınları ile mücadelesine destek için kardeş ülke Azerbaycan'dan 41'i itfaiye aracı olmak üzere toplam 53 araçla gelen 220 personelden oluşan ekip yurda giriş yaptı.

Günlerdir gelen acı haberle yanan ciğerimiz yine farklı noktalarda çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Yangınla mücadeleye destek için kardeş ülke Azerbaycan'dan bir ekip yurda giriş yaptı.

Türkiye Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan 41'i itfaiye aracı olmak üzere toplam 53 araçla gelen 220 personel, Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya ve İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı tarafınca karşılandı.


EKİP YANGIN BÖLGESİNE HAREKET ETTİ

Sarp Sınır Kapısı'na gelen bazı vatandaşlar da yangın söndürme faaliyetlerine katılacak ekibe Türk ve Azerbaycan bayrakları ile sevgi gösterisinde bulunarak minnetlerini gösterdi. 

Konvoy halinde Hopa ilçesine gelen itfaiye ekibine Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yemek ikram edildi, araçlara yakıt ikmalinin ardından ekip yangın bölgesine hareket etti.

BİZ KARDEŞ TÜRKİYE'MİZİN YANINDAYIZ

İtfaiye ekibinden sorumlu Albay Nazar Bağışov basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamasında, Türkiye'de yaşanan yangınlarla mücadele için buraya geldiklerini söyledi.

Bir an önce yangın bölgesine ulaşmak için durmadan yola devam edeceklerini ifade eden Albay Nazar Bağışov, ‘’Biz yangınların söndürülmesine hazırız. Tüm alet edevatımızı yanımıza aldık. Tecrübeli meslektaşlarımızla yangınların söndürülmesi için celp olduk. Biz kardeş Türkiye'mizin yanındayız. Her zaman her şeyde Türkiye'nin yanında olacağız. Sağ olsun Türkiye.’’ diye belirtti.


BUNDAN GURUR DUYDUM

Vatandaşlardan Abdullah Özer de iki devlet tek millet olmanın verdiği güçle yangınlar ile mücadele için yurda gelen Azerbaycan ekibini karşılamak amacıyla Türk ve Azerbaycan bayrakları ile süslemiş olduğu gözbebeği tırıyla Trabzon'dan buraya ulaştığını belirtti.

Kardeş ülkeden gelen itfaiye ekibini karşılamak için Sarp Sınır Kapısı'nda 6 saat beklediğini belirten Abdullah Özer, ‘’Bizim için Azerbaycan ve Türkiye'nin farkı yok. Orası da Türk toprağı, burası da. Kardeşlerimiz bu coğrafyadaki Türk topraklarındaki yangını söndürmek için burada. Bundan gurur duydum’’ diye konuştu.

VAR OLSUN AZERBAYCAN HALKI

Hakan Ekşi de 10 gün önce askerden terhis olduğunu ifade ederek ekibi karşılamak için 10 saattir Sarp Sınır Kapısı'nda beklediğini söyledi.

Hakan Ekşi, ‘’Azerbaycanlı kardeşlerimizi karşılamaya geldim. Çok gurur duydum. Var olsun Azerbaycan halkı. İki devlet, tek millet anlayışıyla Azerbaycan halkına teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal