Kasetle Geldim Kasetle Giderim

CHP Lideri, genel başkanlık seçiminde 80 şehir başkanının imzasını alarak 6. defa aday oluyor.

25.07.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-13:35) Kasetle Geldim Kasetle Giderim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay çalışmalarının sonuna geldi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, kendi atadığı 80 şehir başkanının imzasını alarak altınca defa adaylığını gösterecek.

3 RAKİBİ ÇIKTI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kurultayda 3 ayrı rakibi var bunlar: İlhan Cihaner, Tolga Yarman ve Aytuğ Atıcı.

Aday adayı olan 3 kişi, rakip olabilmek için ilk önce 68 delegenin imzasını alması gerekiyor.

Parti kulislerinde imza sayısını elde etseler dahi delegelerin Kılıçdaroğlu'nun denetiminde olduğu için adayların şansının olmadığı belirtiliyor.

CHP kurultayındaki slogan da seçildi.

HEDEF İKTİDAR

Partililer salona 'Hedef iktidar', 'Özgür toplum için iktidar' pankartlarını astı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU CHP'NİN BAŞINA NASIL GEÇTİ?

6 Mayıs 2010'da internete CHP'nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu öne sürülen bir video kaydı düştü. CHP'yi derinden sarsan kaset depreminin ardından Baykal istifa etti.

Baykal’ın CHP’ye artık katkısının olmayacağıyla ilgili oldukça cesur bir karar alan Önder Sav, 2-3 defa ‘aday değilim’ açıklamasında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nu 2 gün içinde örgütün adayı olmasını sağladı.

Tarih 6 Mayıs 2010… Saat gece yarısını geçiyor.

İnternet ortamına düşen bir video, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin başına adeta bomba gibi iniyor.

Partiyi 1992 yılında tekrar kuran yarım asırlık deneyim, 18 senelik Genel Başkan Deniz Baykal, şok kasette, uzun seneler özel kalem müdürlüğünü üstlenen, 2007 yılında de Ankara Milletvekili seçilen Nesrin Baytok’la beraber görülüyor.

CHP’ye düşen kaset bombasının tesiri kamuoyunda adete çığ gibi artarken, yapılan montaj, komplo açıklamaları yeterli olmadı.

Hadisenin şokunu atlatamayan partililer, önce başkanları Baykal’a sahip çıkmaya çalışsa da, komplonun, olayın büyüklüğü ortaya çıktıkça olay kontrol edilemez hale geldi, kaset komplosu adeta CHP’yi yerle bir etti.

Kasetin yayılmasını engellemek için alınan adli tedbirler kar etmezken, 3 gün Angora evlerindeki konutuna kapanarak sessizliğini koruyan Baykal’ın dördüncü gün istifa açıklaması yapmış olması da olayları durdurulamadı.

3 günlük suskunluğun ardından 10 Mayıs tarihinde kameraların karşına çıkarak, kasete montaj, olaya komplo diyen, suçu AKP’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üstüne atarak Pensilvanya’daki FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e selam çakan Baykal’ın ‘dönebilirim’ mesajıyla dolu bir istifa verdi. 

AKP’nin sessizliğini bozarak ağır ‘belaltı’ yüklenmelerini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları üzerinden yaptığı, parti içerisindeki Baykal muhaliflerinin, sahip çıkma içgüdüsünden kurtulup ses çıkarmaya başladığı, Baykal'la akrabalık ilişkisi olan bir belediye başkanının yönlendirdiği bir grup gencin Deniz Bey'in evinin açlık grevi başlattığı, parti idaresiyle ilgili her gün ayrı bir senaryonun masaya yatırıldığı dönemde sahneye çıkan tuhaf bir kişi, yaşanan kaosa, karmaşaya el koydu.

O kişi Baykal’ın 53 senelik arkadaşı, dostu, 10 senelik genel sekreteri, partinin ikinci adamı Önder Sav’dı.

Kasetli komployla beraber ağır yara alan arkadaşı Baykal’ın CHP’ye artık katkısının olmayacağıyla ilgili cesur bir karar veren Sav, halkın adayı olarak öne çıkan ancak iki üç defa ‘aday değilim’ açıklaması yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 2  günde örgütün de adayı haline getirdi.

Ve böylelikle Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin başına geldi.

Deniz Baykal Nesrin Nas Kaset Olayı: FETÖ Operasyonu 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), CHP eski Lideri Deniz Baykal ve üst düzey MHP'lilere kurduğu kaset kumpasıyla alakalı önemli detaylar ortaya çıktı.

Baykal'a kaset kumpası, düzenlenmesi, görüntülerin sızdırılması ve kasetin ilk kısmının yayımlanışıyla tipik bir FETÖ operasyonu olduğu ortaya çıktı. Fakat bilinmeyen sebeple Baykal operasyondaki FETÖ parmağını başından beri saklamaya çalışmıştı. Kumpastaki FETÖ rolü dosyada şu ifadelerle anlatılıyor: 'Müşteki Deniz Baykal'ın Angora Evleri'nde bulunan ikametine yönelik usulsüz çalışmaların yürütüldüğü, yapılan bu çalışmalarda müşteki şahsa yönelik bu adresten herhangi bir sonuç alamadıkları, bunun üzerine mağdur Nesrin Baytok'un ikameti olan Çukurambar'daki adrese yönelik usulsüz çalışmaların devam ettirildiği, bu adresten ele geçirilen görüntülerin FETÖ/PDY örgütünün amaçlarına hizmet ederek Türk siyasetini dizayn etme yolunda çeşitli internet sitelerinde yayınlanarak dönem itibariyle CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal'ın partideki genel başkanlık görevinden istifa ettiği değerlendirilmektedir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal