CHP'de 37. Olağan Kurultay Düzenlendi

CHP parti idarecileri, milletvekilleri ile delegeler partinin 37. olağan kurultayının gerçekleştirileceği Bilkent Odeon'u doldurmaya başladı. Kurultay, çoğunluğun sağlanmasının peşinden Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yapacağı açılışla faaliyetlerine başlayacak.

25.07.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-16:10) CHP'de 37. Olağan Kurultay Düzenlendi
CHP parti idarecileri, milletvekilleri ile delegeler partinin 37. olağan kurultayının düzenleneceği Bilkent Odeon'da toplanmaya başladı.

Koronavirüs sebebiyle yarı açık gösteri merkezi Bilkent Odeon'da yapılmasına karar verilen kurultayda, çalışmalar sabah saatlerine kadar devam etti.

Sahneye dev ekran kurulurken, tribünlerin olduğu duvarlara Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu posterleriyle Türk bayrakları asıldı.

Kurultayın sloganı 'iktidar kurultayı' olarak seçirlirken, bu slogana uygun olarak merkezin çeşitli yerlerine 'Barış için iktidar', 'Halk için iktidar', 'Özgürlük için iktidar', 'Ezilenler için iktidar' benzeri yazılar yerleştirildi.

Çipli kartlarla salona giriş yapan ve ateşlerine bakılan katılımcılar, görevlilerle beraber oturacakları alanlara götürülüyor. Dört bin koltuk olan merkezde, 1356 delegenin ve başka katılımcıların hangi koltuklara oturacağı ayrı ayrı düzenlendi. Bütün katılımcılar adlarının yazılı olduğu ve sosyal mesafeye uygun olarak ayrılmış yerlere konuluyor.

Alanda maske takmadan gezilmesi yasaklanırken, sosyal mesafe kuralı da ekipler aracılığıyla denetleniyor. Salonun her yerinde dezenfektan konuldu.

KURULTAYA ÖZEL RAP ŞARKI

Kurultayın yapılacağı alanda kurultay için yapılan 'Hak hukuk adalet mücadelemizde 83 milyon ile kucaklaşıp el ele iktidara yürüyoruz' ve rap şeklindeki 'Altı Ok'un izinde yürüyoruz iktidara' şarkıları çalınıyor.

Alanda kurultay delegesi olmayan dokuz şehir başkanı, beş şehir belediye başkanı, önceki dönemlerde vazfe üstlenen dört eski genel başkan ve şimdiye dek genel başkan adaylığını duyuran üç partilinin olacağı ayrı bir kısım hazırlandı.

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kurultay alanına sınırlı sayıda gazeteci alınırken, başka gazeteciler için merkez haricinde özel bir bölüm hazırlandı. Bu bölümde canlı yayın yapılıyor.

Parti aracılığıyla kurultay için 25 ayrı kısımda canlı yayın ünitesi kurulurken, 20 farklı kamerayla bu yayın da link üzerinden yayıncı kurumlara verilecek. Parti fotoğrafçılarının içeriden çektiği fotoğraflar gazetecilerle paylaşılacak ve aynı zamanda işitme engelliler için çeviri olacak.

GENEL BAŞKAN SEÇİMİ BUGÜN, PM SEÇİMİ YARIN YAPILACAK

Kurultay, çoğunluğun bir araya gelmesinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış yapmasıyla çalışmalarına başlayacak.

Kurultayda, Divan Başkanlığı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun tavsiye edilmesi öngörülüyor. Divanın kurulmasının peşinden Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun saat 11.00 ya da saat 11.15 sularında kürsüye çıkarak, neredeyse 1,5 saatlik bir açıklama yapması öngörülüyr. Kılıçdaroğlu, açıklamasında iktidar olmaları halinde yapacaklarıyla ilgili bir manifestoyu paylaşacak.

2 gün devam edecek kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi yapılacak. 1356 delegenin oy kullanacağı CHP'de, genel başkan adayı olmak için % 5 delegenin imza atması gerekiyor. Bu sebeple genel başkan adayı olmak isteyen kişilerin 68 delegenin imzasını alarak divana müracaat etmesi gerekiyor.

CHP'de şimdiye dek Kurultay Onur Üyesi Tolga Yarman, PM Üyesi İlhan Cihaner ve eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı aday adayı olmuştu.

Kurultayın 2. gününde de 60 kişilik PM mensuplarının seçimi yapılacak. CHP'de tüzük gereğince PM mensupluğuna adaylık için de 10 delegenin imza atması gerekiyor.

CHP kurultayında seçimler için 44 sandık, her sandığa bağlı üç kabin hazırlanacak. Toplamda 132 kabin hazırlanacağı açıklanan kurultayda, her kabinde hemen hemen 10 delege tek tek oy kullanacak.

CHP KURULU 37. OLAĞAN KURULTAY ÖNCESİ ANITKABİR'E GİTTİ

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki parti kurulu, Anıtkabir'e gitti.

Sabahın erken vakitlerinde Anıtkabir'e gelen partililer, Aslanlı Yol'dan yürüyerek mozoleye gitti. Partililer, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşu yaptı.

Erkek ve yanındaki partililer, Misak-ı Milli Kulesi'ne gitti. Muharrem Erkek, orada Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı:

'BÜYÜK ATATÜRK, DEĞİŞMEZ ÖNDERİMİZ,

Sivas Kongresi'ni ilk kurultayı olarak kabul eden, milli mücadele ruhunu, kurtuluşu, kuruluşu ve aydınlanmayı temsil eden partimizin 37. Olağan Kurultayı öncesinde manevi huzurunuzda bulunmanın kıvancını yaşıyoruz. 31 Mart ve 23 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçları ve ülkemizde yaşanan sosyal, siyasi ve ekonomik gelişmeler de düşünülerek kurultayımızın temasını 'İktidar Kurultayı' olarak belirledik.

2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına partimizin iktidarıyla geleceğimize inancımız sonsuz. Kurduğunuz ve kimsesizlerin kimsesi olarak tanımladığınız Cumhuriyetimizi partimizin iktidarında demokrasiyle taçlandıracağız ve hak, hukuk, adalet mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. İlke ve devrimlerinizin ışığında yorulmadan yolunuzda yürüyeceğimizin sözünü vererek sizi büyük bir saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.'

Anıtkabir merdivenlerinde anı fotoğrafı çekinen partililer, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün mezarına da çelenk götürdü.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal