Karton bardakla çay içiyorsanız bir daha düşünün: Kansere neden oluyor!

Karton bardak, içinde sinsi bir zehir barındırıyor. Okulda, kafede, işte elimize aldığımız sıcak bir çay ya da kahve keyif yapmaktan ziyade, büyük bir sağlık problemine kapı aralayabiliyor. Peki karton bardak zararlı mı? Detayları haberimizde yer verdik.

07.12.2023-12:33 - (Son Güncelleme: 07.12.2023-17:23) Karton bardakla çay içiyorsanız bir daha düşünün: Kansere neden oluyor!

Karton bardaklar ısıyla birleşmesi sonucunda, zararlı iyonların ve küçük plastik parçacıkların sıvıya geçmesine sebep oluyor. Hindistan Teknoloji Enstitüsü'nde yapılan araştırmalar, karton bardağı kaplayan polietenin parçalanması sonucunda, mikroplastik yutmamıza sebep olduğunu ortaya koydu.

karton bardak 1

Karton bardaktan kansere davetiye

Hindistan Teknoloji Enstitüsü'nde yapılan araştırmalara göre bir insan yaşadığı süre zarfında 3 kiloya yakın plastik tüketiyor. Bu maddeler ise yıllarca vücutta toplanıyor. Vücudumuzda biriken bu maddeler ilerleyen zamanlarda, Kanser, ürüme sorunları, romatizmal hastalıklar ve nörolojik bozukluklara yol açabiliyor. Hatta uzmanlar, erkek ve kadınlarda kısırlığa da neden olabileceğini söylüyor. Sonuç olarak karton bardak kullanmamakta fayda var! Bunun yerine, sağlığınız için cam bardak kullanmayı tercih edin.

Sağlığınız için karton bardak kullanımını minimuma indirin

kahve bardağı

İş yerinde ve okulda karton bardak kullanımı oldukça fazla. Çay, kahve tüketmek için kullandığımız bu bardakları azaltmak için cam bardak tercih etmek sağlığınız açısından en faydalısı olacaktır. Eğer iş yerinizde ya da gittiğiniz okulda cam bardağınız yok ise yanınızda bir bardak götürebilirsiniz. Böylece karton bardak kullanımı minimuma indirebilirsiniz.

 

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal