Karst’a Rengarenk Kelebek Cümbüşü Görenleri Kendine Hayran Bıraktı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kelebeklerin renk cümbüşü görenleri büyüledi. Kelebekler kondukları çiçeklerle güzel görüntülere yer verdi.

06.06.2021-16:22 - (Son Güncelleme: 06.06.2021-16:22) Karst’a Rengarenk Kelebek Cümbüşü Görenleri Kendine Hayran Bıraktı

Kars’ta bulunan, Keklik Vadisi, Düz Meşe bölgesindeki rengarenk kelebekler, görenleri kendisine hayran bıraktı. Güzel görüntülere yer veren kelebeklerin o anları fotoğrafları çekilerek ölümsüzleştirildi. 

KELEBEKLERİN BÜYÜLEYİCİ ŞÖLENİ 

Her türlü yaban hayvanına barınma ve üreme bulunduran Sarıkamış'ta rengarenk çiçeklere bürünen doğadaki kelebekler görenleri büyüledi. SARIKAMIŞ'IN ZENGİN FLORASI Büyüleyici kelebekler en çokta su kenarlarında üreyen mavi ve kırmızı kelebekler kısa ömürlerine rağmen doğada seyrine dalan manzaralar oluşturup doğa ve fotoğraf tutkunlarını büyülüyor. Bilim Koordinatörü olan Emrah Çoban, Sarıkamış’ın bozayı, kurt ve vaşağın yanında çok zengin bir floraya sahip olduğunu belirtti. Çoban, kelebeklerle ilgili ‘Kelebekler mayıs ayından itibaren kozadan çıkıp etrafta uçmaya ve renk cümbüşü sunmaya başlıyor. Sarıkamış'ta meralarda bitki çeşitliliği ve su kenarlarında aromatik bitkilerin yanlarında onları daha çok görüyoruz’ ifadelerini kullandı. 

MAVİ KELEBEKLER SARIKAMIŞ'I MESKEN TUTTU 

Çoban, özellikle mavi kelebeklerin olduğunu dile getirerek, "Kelebekler bilinenin aksine kış uykusuna yatabiliyor. Bazı türler daha ılıman yerlerde kışı geçirmek için çok uzaklara göç edebiliyor. Sarıkamış'ta özellikle küçük mavi kelebekleri görebiliyorsunuz. Çok gözlü mavi türler ve bu familyanın farklı türleri de var." dedi. 

Bilim Koordinatörü Çoban, su kaynaklarına önem verirsek canlılar daha çok faydamız olur diyerek, ‘Kelebekleri üreme dönemde oldukları için mineralli su kenarlarında görebiliyoruz. Özellikle kelebeklerin uğrak noktası olan bu mineralli suların doğaya ve kelebeklere büyük katkıları var. Bu katkının devam etmesi için bu mineralli su kaynaklarının daha iyi korunması gerekiyor. Tüm su kaynaklarını ne kadar iyi korursak tüm canlıları daha iyi koruruz’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal