Karşılıksız 6.667 TL ödeme E – Devlet’ten verilecek! 18 yaş üstüyseniz şanslı kapıyı açtınız

E - Devlet’ten müjdeli haber 18 yaş üstü olan vatandaşlara verildi! 6.667 TL karşılıksız E - Devlet’ten ödeme yapılacak. Ödemeler ATM’den hemen çekilebilecek.

09.03.2024-16:18 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-16:18) Karşılıksız 6.667 TL ödeme E – Devlet’ten verilecek! 18 yaş üstüyseniz şanslı kapıyı açtınız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından farklı farklı sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Bütün kesimler için gerçekleştirilen sosyal yardım ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Bakanlık tarafından 18 yaş üstü olan vatandaşlara 6.667 TL ödeme anında yapılacak. Dileyen vatandaşlar E - Devlet üzerinden başvurduktan sonra ATM üzerinden paralarını trink olarak çekebilecekler.

2024 yılında sunulan yardımlara her gün bir yenisi daha eklenirken, bu sefer yapın olan yardım herkesi kapsayacak. İşte E - Devlet üzerinden sadece 18 yaş üstü olanların başvurabileceği 6.667 TL değerindeki desteğin detayları…  

Eğer iş bulamadıysanız devlet 6.667 TL’yi trink olarak hesabınıza yatırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir destek ödemesinin daha yapılacağı duyuruldu. Bütün vatandaşlar için; özellikle dar gelirli vatandaşlara birçok farklı sosyal yardımı sunmaya devam eden bakanlık, bu defa işi olmayan vatandaşlara müjdeyi duyurdu. Söz konusu olan 6.667 TL destekten faydalanmak için vatandaşların belirli şartları karşılıyor olması gerekiyor. Şartları karşılayan vatandaşların hesaplarına ise anında 6.667 TL yatırılıyor. aile.gov.tr üzerinden güncel destek ödemeleri sayfasından yapılan başvuru incelenip onaylandığı takdirde, anından PTT şubeleri veya Ziraat Bankası şubeleri üzerinden kolaylıkla çekilebiliyor.

iş bulma yardımı desteği

İşe başlama yardımı başvurusu şartları ve diğer tüm detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan 6.667 TL destek ödemesinin ismi işe başlama yardımı olarak aktarılıyor. İlk etapta Bakanlığın yardım başvuru hizmeti adresinden ön başvuruların eksiksiz şekilde tamamlanması gerekiyor. Bu yardıma ek olarak vatandaşların İŞKUR aracılığıyla daha hızlı bir şekilde iş bulunmasında da yardımcı olunuyor. Sigorta güvencesi ile birlikte işe başlamış olan vatandaşlar için belirli bir başvuru zamanı mevcut. bu başvuru zamanını kaçırmadan başvuru yapan vatandaşlar işe başlama yardımını PTT şubelerinden ya da Ziraat Bankası şubelerinden kolaylıkla alabiliyorlar.

Bir sene içerisinde bir kere mahsus olarak yatırılan 6667 TL’lik yardım için 18 yaş ve 55 yaş aralığında olmak gerekiyor. Buna ek olarak vatandaşın, İŞKUR’a iş başvurusu bildiriminde bulunarak işe girmesi hâlinde 60 gün içerisinde başvurusunu tamamladıktan sonra yardımlar ödeniyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal