Karpuzu Peynirle Yiyorsanız İki Kere Düşünün! Uzmanlar Uyarıyor!

Yaz aylarının en çok aranan meyvesi olan vitamin deposu karpuzu nasıl tüketmek gerekir? Karpuzun yanında en sevdiğimiz yiyecek olan peynirin faydası mı zararı mı var? Yüksek oranda su barındıran karpuzu yerken nelere dikkat etmeli?

23.05.2019-16:49 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-16:39)

Saç sağlığından vücut sağlığına kadar birçok konuda faydası olan karpuzu peynirle tüketiyorsanız aman dikkat! Peki karpuzu peynirle yemenin ne gibi zararı vardır? Karpuzun faydaları neler? Karpuz çekirdekleri ile birlikte yenir mi? İşte tüm merak ettiğiniz soruların yanıtlarını sizler için derledik.

TAM BİR A VİTAMİNİ DEPOSU  

Yaz aylarının aranan meyvesi olan karpuz tam bir A vitamini deposudur. Bu özelliği ile gözlerin retina pigmentleri üretmesine destek olur ve gece körlüğünü azaltmaktadır. 

KARPUZ VE PEYNİR İKİLİSİNE AMAN DİKKAT!  

Karpuzun yanında vazgeçilmez besin hepinizin bildiği gibi peynirdir. Ancak uzmanların bu konuda uyarıları bulunuyor! Bazı diyetisyenler aşırı tüketilen peynir ve karpuzun kilo almaya neden olabileceğini vurguluyor. Bu sebeple iki dilim karpuz ve iki dilim peynirden başka tüketilmemesi öneriliyor! 

KARPUZ ÇEKİRDEKLERİ YENİR Mİ?   

Karpuz çekirdekleri çiğ olarak tüketilmemeli. Ancak haşlayarak ya da kavurarak yiyebilrsiniz. Uzmanlar karpuz çekirdeğinin içinde yer alan yağın zararı olmadığını fakat tuz ile kavrulduğudan vücudun tuz oranını artırabileceğini vurguluyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı indirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal