Karpuz seçerken nelere dikkat edilir? İyi karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçmenin püf noktaları

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz aylarında sıklıkla tüketilen karpuz da gündeme geldi. Vatandaşların bu konuşa en zorlandığı nokta iyi karpuzu seçmektir. En güzel ve tatlı karpuzu almak isteyenler, karpuz seçerken nelere dikkat edilir? İyi karpuz nasıl anlaşılır? Gibi sorulara yanıt aramaktadır. Peki, karpuz seçmenin püf noktaları nelerdir? İşte yanıtı…

03.06.2022-15:57 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-15:57) Karpuz seçerken nelere dikkat edilir? İyi karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçmenin püf noktaları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havaların vazgeçilmez yiyeceği karpuz gündeme geldi. En iyi ve tatlı karpuzu almak isteyenler, karpuz seçmenin püf noktalarını aramaya başladı. Olgunlaşmış ve iyi karpuzu almak çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Karpuz seçerken dikkat etmesi gerekenleri bilmeyenler, karpuzu kestiklerinde istemedikleri bir görüntüyle karşılaşabilmektedir. İşte karpuz seçilirken dikkat edilmesi gereken noktalar…

Yaz aylarında sofraların vazgeçilmez yiyeceği karpuzu alırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Karpuzun rengi, boyutu ve sapı gibi bazı özellikler tüketicilerin baktığı şeylerdir. Karpuz alırken olgunluğunu anlamak için vurup çıkan sese bakanlar da vardır. Bu yöntem bazen yeterli olmamaktadır. 

Karpuz seçerken nelere dikkat edilir

Karpuz seçmenin püf noktaları

Karpuz alırken açık renkli sararmış bölgeler olmamasına dikkat edilir. Sararan bölgenin renginin koyu olması karpuzun tatlı olduğu anlamına gelir. 

Parlak renkli karpuzlar yanıltıcı olmaktadır. Bu gibi durumlarda daha mat ve tok bir görüntüye sahip olan karpuzlar alınmalıdır.

Karpuzun büyük olması olgunlaştığı anlamına gelmez. Çok büyük olan karpuzlar çoğunlukla olgunlaşmamış olan karpuzlardır. Orta boyutta olan karpuzlar daha olgun olanlardır.

Karpuz seçerken nelere dikkat edilir1

Karpuzun sapı da olgunluğunu anlamak için önemli bir etkendir. Karpuzun sapı kuruysa karpuz yeterli olgunluğa ulaşmıştır. Karpuzun sapı yaş ve yeşil durumdaysa bu karpuzun tam olgunlaşmadan koparıldığı anlamına gelir.  

Oval ve uzun biçimdeki karpuzlar sulu olmaktadır. Yuvarlak ve basık şekilde olan karpuzlar ise daha tatlı karpuzlardır. 

Karpuzun üzerinde çatlaklar ve kahverengi lekeler olduğunda bu karpuzun lezzetli olduğuna işaret eder.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal