Karnesini getiren öğrenciler 10.200 TL hediyesini kapacak! İlkokul ortaokul lise fark etmez

Cumhurbaşkanı yeni yaptığı açıklamayla öğrencilerin yüzlerini güldürecek ödemeyi duyurdu. Takdir ya da teşekkür belgesi alan öğrenciler, 10.200 TL tutarında karne ödemesi alabilecek. İlkokul, ortaokul ve lise fark etmiyor…

27.03.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 27.03.2024-11:00) Karnesini getiren öğrenciler 10.200 TL hediyesini kapacak! İlkokul ortaokul lise fark etmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı yeni açıklamayla birlikte tüm kademede eğitim gören öğrencilerin yüzlerini güldürecek müjdeli haberi verdi. İlköğretim, ortaöğretim ve lise düzeyindeki öğrenciler takdir ya da teşekkür belgesi almışlarsa; 10.200 TL tutarında karne hediyesine sahip olabilecekler. Derslerinde üstün başarı gösteren öğrencilere yönelik sunulacak olan bu maddi desteğe 2024 yılına girilmesiyle zam yapılmıştı. İkinci dönem içerisinde yüksek performans sergileyen öğrencilere yönelik sunulacak olan 10.200 TL tutarındaki nakit ödeme, öğrencilerin eğitiminde başarıya teşvik edilmesi amacıyla sunuluyor.

Karnesini getiren öğrenciler 10.200 TL hediyesini kapacak! İlkokul ortaokul lise fark etmez

Öğrencileri başarıya teşvik etmek amacıyla 10.200 TL ödeme yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu son açıklama kapsamında; devlet okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerden akademik başarıyla öne çıkanlar, devlet tarafından sunulacak özel destek ödemesinin sahibi olabilecekler. İlk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim ve öğretim gören öğrenciler için net tutardaki asgari ücretin %60’ı, yükseköğretimde öğretim gören öğrenciler için ise net asgari ücretin tamamı kadar başarı destek ödemesi sağlanacak. Güncel olarak 17 Bin 2 TL olarak belirlenmiş olan asgari ücretin %60’lık payı 10.201 TL olarak hesaplandı. Böylelikle ilköğretim ve ortaöğretim çağında eğitim öğretim görüp başarı elde etmiş öğrenciler 10.201 TL tutarındaki nakit teşvik ödülü sahibi olabilecekler.

Başarı teşvik programından kimler yararlanabilir?

Yapılan açıklama sonrasında başarı teşvik programından kimlerin yararlanabileceği de tek tek belli oldu. Eğitim yılı kapsamında; akademik başarı sağlayan, sınıfında ilk üçe ve okulunda ilk beşe giren öğrenciler bu destekten faydalanabilecek. Yılda 2 defa sunulacak olan bu destek herhangi bir başvuru sürecini beraberinde getirmiyor. Sunulan kriterleri karşılayan ve yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları bu destekten faydalanabiliyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal