Karnesinde 1 olan takdir teşekkür alabilir mi? Teşekkür için not ortalaması kaç olmalı?

Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı. Öğrencileri karne heyecanı sardı. Peki karnesinde 1 olan öğrenciler taktir yada teşekkür belgesi alabilecek mi? Taktir ve teşekkür belgesi almak için şartlar neler? İşte Detaylar...

03.06.2022-15:59 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-15:59) Karnesinde 1 olan takdir teşekkür alabilir mi? Teşekkür için not ortalaması kaç olmalı?

2021-2022 öğrenim yılı bitiyor. Öğrenciler 3 ay boyunca yaz tatili yapacak. Öğrenciler 1 yılı daha geride bırakacak. Dönem sonunda alacakları karneler için gün sayıyorlar. Peki karne notu ortalaması kaç olması gerekiyor? Karne de zayıf varken taktir teşekkür alınabilir mi? Detaylar haberimizde...

Birinci ve ikinci dönem olarak öğrenim gören öğrenciler için tatil vakti geldi. 3 ay kadar uzun bir yaz tatili yapacak öğrenciler oldukça heyecanlı. Karne almak için hazırlanan öğrencilerin merak ettiği soruları haberimizde derledik.

Karne notu ortalamasına göre taktir teşekkür belgesi değişiyor. Taktir alabilmek için 85,00 üstü bir ortalamaya sahip olmak gerekir. Teşekkür için ise 70,00-84,99 arasında bir not ortalamasına sahip olmak gerekir. Ve tabi ki devamsızlığın 5'i geçmemesi de gerekir belge almak için. Karnede zayıf (1) not olmaması da gerekir.

Taktir teşekkür hesaplama nasıl yapılır; Öğrencilerin girdiği yazılı sınavlardan aldığı notların toplamını yapılan sınav kadar bölünmesi ilee bulunur. Daha sonra ise bu işlem tüm dersler için yapıldıktan sonra karne notu ortalaması ortaya çıkar.

85,00 ve üstü ise taktir belgesi almaya hak kazanır. 70,00-84,99 arası ise teşekkür belgesi almaya hak kazanır.

Kaç gün devamsızlık olursa belge verilmeyecek;

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yönetmelikte;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal