Karın Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmak İçin 5 Tavsiye

Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmanın çok kolay olmadığı bir gerçektir ama imkansız da değil.

03.12.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-17:43) Karın Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmak İçin 5 Tavsiye

Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmanın çok kolay olmadığı bir gerçektir ama imkansız da değil, işte karın bölgesindeki yağlar için birkaç öneri;

 

1. Şekerli besin tüketimine son verin

Kilo vermek ve bunu özellikle de karın bölgesinden yapmak istiyorsanız şekerli besinlerden uzak durmanız gerekiyor. Yapılan çalışmalar fazla şeker tüketiminin, karın ve karaciğerde yağ depolanmasına yol açtığını gösteriyor.

 

2. Haftada 2-3 kez balık tüketin

Yağlı balıklar, kaliteli protein ve omega-3 yağ asitleri kapsamında zengin besinlerdir. Bazı çalışmalar, omega-3 yağ asitlerinin karın yağlarını azaltmakta etkili olabileceğini gösteriyor. Haftada 2–3 porsiyon yağlı balık tüketmeyi hedefleyin.

 

3. Probiyotik besin tüketimini arttırın

Probiyotik bakteriler, bağırsağın normal dengesini sürdürmeye yardımcı olur ve sağlık bakımında da birçok faydası vardır. Araştırmacılar, farklı bakteri türlerinin kilo regülasyonunda etkili olduğunu ve kilo verilmesine yardımcı olabileceğini savunuyor. Probiyotik besinleri beslenme düzeninize dahil etmeyi unutmayınç

 

4. Lifli besinleri tercih edin

Lifli besinler tokluk hissi verirken aynı zamanda kilo vermeye de destek olur. Taze sebze ve meyveler lif alımının en kolay yoludur. Kuru baklagiller de lif içeriği yüksek diğer besinlerdir; lifli gıdalar obezite, kolon kanseri, kalp hastalıkları, yüksek kan basıncıyla savaşırlar, yağ yakımı sağlar ve sindirimi düzenlerler.

 

5. Egzersizi ihmal etmeyin

Eğer bölgesel olarak incelmek istiyorsanız sadece beslenme düzenine dikkat ederek başarıya ulaşmanız mümkün değildir. Bölgesel zayıflama ancak egzersiz ve diyet ile beraber sağlandığında başarılabilir. Gün içinde kardiyo egzersizlerinin yanı sıra incelmeki istediğiniz bölgeye yönelik çalışmalar da yapmalısınız. Düzenli ve tempolu yürüyüşler bu konuda destek sağlayan alternatiflerdir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal