Karim Benzema'dan siyasetçiye suç duyurusu: Çıkan iddialar sonrası harekete geçti

Geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'a transfer olan Karim Benzema'nın çıkan iddialar dolayısıyla başı dertte. Fransız yıldız, iki öğretmenin ölümüyle ilgili bağ kurarak iftira attığı gerekçesiyle aşırı sağcı siyasetçi ve eski Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'u şikayet etti.

20.01.2024-01:03 - (Son Güncelleme: 20.01.2024-01:03)

Geçtiğimiz sezonun sonunda Real Madrid’den sürpriz bir kararla Suudi Arabistan Ligi takımlarından Al Ittıhad’a imza attı. Öte yandan burada da Fransız yıldızın macerası uzun sürmedi ve Suudi Arabistan’dan sessiz sedasız ayrılmasının ardından Karim Benzema, kendisine iki öğretmenin ölümüyle ilgili bağ kurarak iftira attığı gerekçesiyle aşırı sağcı siyasetçi ve eski Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'u şikayet etti.

Benzema suç duyurusunda bulundu

Ulusal basındaki haberlere göre; Benzema avukatı Hugues Vigier aracılığıyla kendisine iftira attığı gerekçesiyle Zemmour hakkında suç duyurusunda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Zemmour, Benzema ve hayatını kaybeden Fransız öğretmenler Dominique Bernard ve Samuel Paty'nin ölümü arasında bağlantı olduğunu iddia etmişti.

Zemmour’dan Şeriat iddiası

Bunun yanında Zemmour, geçtiğimiz yılın ekim ayında konuk olduğu France 2 Kanalı'nda Benzema'yla ilgili "Şeriatı uygulamak isteyen bir Müslüman olduğunu ve şeriatın cihat etmeyi kapsadığını biliyorum; cihat etmek Dominique Bernard'ı, Samuel Paty'yi öldürmek demek" ifadelerini kullanmıştı.

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal