Kargu-2 İHA'sı Dünya Medyasında Yer Alıyor

Tarihte ilk kez hedefine tam isabet eden ve kendi başına saldırı gerçekleştiren ilk insansız hava aracı, dikkatleri üzerine çekti.

03.06.2021-14:31 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-15:18)

Kargu-2 Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve  Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı olan STM tarafınca geliştirilmiş olan Kargu-2'ye dair Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi‘ne sunulmuş Mart 2021 tarihi raporunda çarpıcı bir detay yerini aldı.

Kargu-2'ye dair Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi‘ne sunulan raporda, Türkiye'de üretilen milli İHA'nın, hedefine otonom şekilde saldıran ilk insansız hava aracı olarak tarihe de geçtiği ifade edildi.

BİRÇOK FİLMDE GÖRÜLDÜ AMA BU GERÇEK

Konuya dair dünya medyasında yer alan haberlerde, robotların başıboş dolaşıp insanları kendi başlarına öldürdüğüne ilişkin pek çok filmin izlendiğini, fakat bu durumun gerçek hayatta da yaşandığı ifade edildi.

Silahlı bir insansız hava aracı olan ve hedefleri bulup yerle bir ettiği, bu işlemin sonrasında herhangi bir özel talimat olmadan yerine getirildiği ifade edildi.

BUL, ATEŞLE, UNUT

Libya'da bir araya getirilen Kargu-2 insansız hava aracının, Hafter hedeflerinin yerlerini tespit ederek uzaktan otonom saldırı ile yok ettiği bilgisine de yer verildi.

''Ölümcül otonom silah sistemleri, operatör ve mühimmat arasında veri bağlantısı gerektirmeden hedeflere saldırmak üzere programlandı: Gerçek bir 'bul, ateşle ve unut' yeteneği'' ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'NİN GÖKYÜZÜNDEKİ YENİ ASKERLERİ

Kargu-2 İHA, düşük ses seviyesiyle geliştirilmiş hedef tespit edebilme algoritmasına sahip olduğu bildirildi.

''Türkiye'nin gökyüzündeki yeni askerleri'' olarak da belirtilen döner kanatlı kamikaze mini İHA Kargu, 2018 tarihinde güvenlik güçlerinin himayesine girdi.

YETENEKLERİ ARTIRILDI

Sahadan alınmış olan ve geri bildirimler doğrultusunda yapılan çalışmalara dair Kargu'ya göre çok daha yetenekli ve etkili Kargu-2 şeklini aldı.

Dikkatle meskun mahalde güvenlik güçlerine katkı sağlaması planlananmış olan Kargu-2 ile bir binanın ya da mağaranın içine girilip yer tespiti yapılabilme ve tehdit unsurları etkisiz hale getirilebilme özelliğine sahip.

Kargu'nun aerodinamik tasarımı ve ağırlık konfigürasyonunu optimum seviyeye getirmiş olan STM, farklı operasyonel ihtiyaçlara da yanıt vermek üzere tasarlandı. İHA için çeşitli tip ve özelliklerde harp başlıklarıyla geliştirdi.

Kargu-2 ile geliştirmelerle de çok daha uzun zaman çok daha etkin ve daha fazla güç fark edilebilecek şekilde görev yapma fırsatına kavuşuyor.

KARGU-2'NİN ÖZELLİKLERİ

Otonom veya uzaktan kumanda ile kullanılabilen, gündüz ve gece etkin operasyon yapabilme özelliğine sahip Kargu-2, tali zararları en az olacak şekilde otonom hassas vuruş yeteneğine sahip bulunmaktadır.

Koordinata veya görüntü üzerinden de seçilmiş hedefe güdümlü imha modlarına sahip araç, kısa sürede ve kolay bir şekilde tek er tarafından kullanılabilmektedir.

Kargu-2, görevi terk veya kendini imha, tapa emniyetli eve dönüş, ayarlanabilen ve mesafede hedefi imha etme gibi görevleri yerine getirebildiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal