Aksungur İHA'ya Önemli Görev! Yangın ile Mücadele Yer Alacak

TUSAŞ tarafınca yapılan açıklamada Aksungur, TUSAŞ'ın Ankara tesislerinden Adana Şakirpaşa Havaalanı’na uçarak ilk saha görevine başladığı duyuruldu.

03.06.2021-10:30 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-11:06) Aksungur İHA'ya Önemli Görev! Yangın ile Mücadele Yer Alacak

Yerli ve Milli olarak üretilen, askeri alandaki başarısıyla teröristlerin korkulu rüyası olan İHA'lar hayatın pek çok alanında da kullanılmak üzere konumlandırılıyor. Bunlardan sonuncusu ise Aksungur oldu.

TUSAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Aksungur, TUSAŞ'ın Ankara tesislerinden Adana Şakirpaşa Havaalanı’na uçarak ilk saha görevine başladığı ve görev süresi zarfınca Şakirpaşa Havalimanı'nda konuşlanacak olan Aksungur, Orman Genel Müdürlüğü tarafınca da yangınla mücadele kapsamında kullanılacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafınca geliştirilen milli üretim insansız hava aracı (İHA) Aksungur, Orman Genel Müdürlüğünün hizmetine dahil edildi.

TUSAŞ'tan tarafınca yapılan açıklama da Aksungur, TUSAŞ'ın Ankara tesislerinden Adana Şakirpaşa Havaalanı'na uçarak ilk saha görevine başladığı ve görev süresi zarfınca Şakirpaşa Havalimanı'nda konuşulması beklenen Aksungur, Orman Genel Müdürlüğü tarafınca yangın ile mücadele kapsamında kullanılmaya başlanılacağı bildirildi.


Yerli ve milli imkanlar ile geliştirilmiş olan Aksungur İHA, silahlı ve silahsız olarak gerçekleştirdiği bütün uçuşlarda havada kalış rekoru kırdığı ifade edildi.

ANKA platformu dahilinde yola çıkılarak yaklaşık 18 ay gibi kısa süre zarfında geliştirilmiş olan ve yüksek faydalı yük kapasitesi ile de kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri gerçekleştirme kapasitesine sahip Aksungur İHA, sahip olduğu SATCOM faydalı yükü ile de görüş hattı ötesi operasyon esnekliği sağlamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal