Karayolları Genel Müdürlüğü KPSS 2022/7 tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) 224 personel alımı için ÖSYM'den yayınladığı başvuru kılavuzu sonrası gerekli şartları taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştiriyorlar. Başvuru sürecinin tamamlanmasıyla birlikte adaylar KPSS 2022/7 tercih yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki, Karayolları Genel Müdürlüğü KPSS 2022/7 tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

18.04.2022-12:41 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-12:41) Karayolları Genel Müdürlüğü KPSS 2022/7 tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yayınladığı bir ilanda toplam 224 sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Yapılan duyuruda Karayolları bünyesinde 38 Mühendis, 61 Tekniker, 115 Büro Personeli, 5 Avukat, 2 Şehir Plancısı, 3 Mimar alınacağı bildirildi. Yapılan açıklama sonrası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın internet sitesinde (http://www.osym.gov.tr) Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımına ilişkin başvuru kılavuzunu yayımladı ve süreç başlatıldı. 14 Nisan'da başlatılan başvurulara çok sayıda aday katılım gösterdi.

21 Nisan 2022 tarihine kadar sürecek olan tercih işlemleri sonrası KPSS 2022/7 Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımlarına ilişkin sonuçların ne zamana açıklanacağı da başvuru yapan adaylar arasında merak konusu oldu. KPSS 2022/7 tercih yerleştirme kılavuzunun gönderilme işlemini tamamlayan adaylar KGM'nin KPSS 2022/7 tercih yerleştirme sonuçlarının hangi gün açıklanacağı ile ilgili bilgi sahibi olmak için araştırmalar yaparken başvuru sonuçlarının öğrenmek için gözler ÖSYM'ye çevrildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü KPSS 2022/7 tercih yerleştirme sonuçları

Karayolları Genel Müdürlüğü KPSS 2022/7 tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) bünyesinde isdihdam edilmek üzere alınacak sözleşmeli pozisyonlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan 4/B maddesi kapsamında gerçekleştirilecek. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardında yapılacak değerlendirmeler sonucunda ise tercihler ÖSYM tarafından yapılacak ve sonuçlar yine ÖSYM tarafında yayınlanacak.

KPSS-2022/7 Tercih Kılavuzu ile başvuru yapacak olan adaylar tercih işlemlerini 14 – 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirecekler ve başvurular 21 Nisan 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

Tercih sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı ile ilgili henüz net bir tarih bildirilmezken tercihlerin ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ile birlikte aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılıyor. Adaylar, tercih işlemlerini gerçekleştirmeden önce tercih yapılacak olan kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor.

KPSS 2022/7 KGM personel alım şartları nelerdir?

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylarla ilgili iş ve işlemler 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu" ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" ın ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir. Bahsi geçen Kanun ve Esaslarda belirtilen şartların herhangi birini taşımayan adaylar yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa atanmazlar. SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLAR'ın Ek 1. maddesinde belirtilen istinalar hariç olmak üzere sözleşmeli pozisyonlarda çalışanların bu kılavuzda ilan edilen aynı pozisyonlara yerleştirilmiş olsa dahi Kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır.

2. Tercihte bulunacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 inci bendi

KPSS 2022/7 KGM tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Karayolları Genel Müdürlüğü KPSS 2022/7 personel alımı başvuru sonuçları bekleniyor!

gereği bu tercih kılavuzunda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edecek adayların Türk Vatandaşı olmaları gerekmektedir. (Bulgaristan'dan Türkiye'ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlarda bu şartın aranmayacağı 27/06/1989 tarihli ve 375 sayılı KHK'nın geçici 5 inci maddesi ile hükme bağlanmıştır.) Bu kapsamda, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde uyruğundan biri "T.C." (Bulgaristan'dan göç dâhil) olarak kayıtlı olan adaylar KPSS'de tercih yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde uyruk bilgisi "KKTC", "2527 Sayılı Kanun Kapsamında Bulunanlar", "Yabancı Uyruklular" ve/veya "Mavi Kartlı" olarak kayıtlı olan adaylar KPSS'de tercih yapamazlar.

3. Taşra teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yerleri KGM Bölge Müdürlükleri ve bunlara bağlı işyerleridir. Adaylar, Bölge Müdürlükleri ve bağlı işyerlerini Karayolları Genel Müdürlüğünün kurumsal internet (http://www.kgm.gov.tr) sitesinden inceleyebilirler.

4. Adayların, tercih edecekleri kadro veya pozisyonlar için belirtilen; sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, tercih işlemlerinin son günü itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir. Söz konusu belgelere, tercih işlemlerinin son günü itibarıyla sahip olmayan adayların, yerleştirilmiş olsa dahi ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal