Karantina Günlerinde Çocukları Oyalanmanın 5 Yolu

Coronavirüsü salgını nedeniyle okullar tatil edildi ve birçok iş yeri evden çalışma sistemine geçti. Bu süreçte hiç dışarı çıkamayan çocuklarla vakit geçirmek, oyun oynamak gerekiyor. Ancak bir yandan da çalışıp, işlerinizi yapmanız gerekebilir. Bu süreçte çocuklarınızı oyalayacak birkaç yöntemi derledik…

21.03.2020-12:54 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-13:36) Karantina Günlerinde Çocukları Oyalanmanın 5 Yolu

Önümüzdeki günlerde siz çalışırken çocuklarınızın oyalanması, verimli zaman geçirmesi için birkaç farklı yöntem sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

ONLARI HAREKETE GEÇİRİN!

Çocuklarınızı televizyon, tablet veya bilgisayar başında oyalanmalarının yerine, harekete geçmelerini sağlatın. Evinizin güvenli noktalarında yastıklardan yararlanarak basit parkurlar kurup küçüklerinizin hareket etmelerini sağlayın.

LİSTE OLUŞTURUN

Çocuklarınızla birlikte bir yapılacaklar listesi oluşturarak güne başlayın. Kendi yapmanız gereken işlerin yanı sıra çocuğunuzun da yapmak isteyebileceği şeyleri listeye ekleyin. Çocuğunuzun kendi başına yapabileceği aktiviteleri de listeye ekleyin. Gün boyunca yapılan aktiviteleri liste üzerinde işaretleyerek keyifli bir hale getirmek için çıkartmalar veya boya kalemlerini kullanın!

OYUN KURUN

Çocuğunuzun oyalanması için farklı ve oyalayıcı bir oyun kurun. Bu oyun aynı zamanda çocuğunuzun oyuncaklarını temizlemesini de sağlayabilir. Örneğin erkek çocuklarınız için arabalarını sabun, sünger ve bir havlu ile düzenlediğiniz düzenekte arabalarını yıkamasını sağlayın. Kız çocuklarınız içinde mutfak eşyalarını yıkamasını sağlayabilirsiniz.

EV EŞYALARINI VE OYUNCAKLARI DÜZENLEYİN

İçerisinde zararsız eşyaların bulunduğu bir dolabı açın ve çocuğunuzun bu dolabı yeniden düzenlemesine izin verin. Renklerine, şekillerine ve boyutlarına göre sıralamalarını sağlayın. Aynı şeyi bir çorap çekmecesi, lego kutusu vb. objeler içinde deneyebilirsiniz.

EL AKTİVİTELERİ

Bir resim kağıdını alın ve çocuğunuzun nesneleri nasıl gözlemleyip, yorumlayarak çizebileceğini öğrenin. Yanı sıra patates baskı, el boyama gibi keyifli vakit geçirebileceği etkinlikler yapmasına müsaade edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal