Karaktere Göre Saç Rengi

Dış görünüş, insanın kişiliği hakkında ipuçları veren önemli unsurlardan biridir. Giyim tarzı seçimi, cildin bakımlı olması gibi özelliklerin yanında, tercih edilen saç rengi de görünüşü belirlemekte ve kişiliği yansıtmakta önemli rol oynamaktadır.

22.06.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:40) Karaktere Göre Saç Rengi

Karaktere göre saç rengi seçmek, kendinizi dış dünyaya daha doğru ifade etmenizi sağlayacaktır.

Saç Renklerine Göre Karakter Yapısı

Koyu Saç Renkleri

Koyu kumral, kahverengi, siyah saçlar bu kategoriye girer. Koyu saç renkleri, mistik, ciddi, ağırbaşlı karakterler için daha uygun renklerdir. Bu saçları tercih edenler ölçülü, sakin, evcimen bir görüntü verirler. Ayrıca titiz, tedbiri elden bırakmayan ve ayrıntılara çok önem veren kişiler de bu renkleri kullanabilir.

Açık Tonlu ve Sarı Saç Renkleri

Sarı veya açık tonlu saç renkleri, değişimden hoşlanan, yaratıcı, enerjik kişilere uygun renklerdir. Aktif bir sosyal hayatı olan, hırslı, hareketli bir karakteri yansıtırlar. Bunun dışında, aceleci, sabırsız ve çabuk sıkılan yapısal özellikleri de temsil eden bir saç rengidir. Liderlikten hoşlanan, hayata atılmak konusunda daha cesur bir imaj çizmek isteyenler karaktere göre saç rengi seçiminde bu tonları tercih edebilir.

Kızıl Saç

Kızıl saçlardan bahsederken, turuncuya çalan bakır tonlarını da bu başlığa dahil etmek gerekir. Bu saç renklerini kullananlar, genelde dışarıya otantik, hayalperest, uçuk kaçık bir görüntü ile verirler. Düşünceli, neşeli, cesur ve hareketli bir karakter yapısına uygundurlar. Bununla beraber kızıl saçlılar, kararsız, işkolik ve sıkılgan bir imaj çizmeye de yatkındırlar.

Karakter Yapılarına Göre Saç Renkleri

Mantıklı

Programlı yaşamaya özen gösteren, aklını ön planda tutarak hareket eden bir yapınız varsa tercih edeceğiniz saç renkleri, koyu karamel, koyu kumral, bal köpüğü gibi saç renkleri olmalıdır. Hayatınızın pek çok alanında mantığınızla hareket ediyor ve ciddiyete önem veriyorsanız karaktere göre saç rengi belirlerken bunlara dikkat edebilirsiniz.

Girişken

Risk almaktan çekinmeyen, iletişim kurmakta başarılı, konuşkan bir yapınız var ise platin, açık kumral, sarı tonlarda saç renkleri kişiliğinizle bütünleşecektir. Pratik çözümler üreten, ortamlarda sivrilen, düşüncelerini ortaya koymaktan çekinmeyen kişiler bu renkleri tercih edebilirler.

Özgür Ruhlu

Özgürlüğüne düşkün, deli dolu yaşayan, plan program yapmaktan hoşlanmayan, spontane hareket etmekten zevk alanlardansanız, uçuk kaçık renklerde saçlar kullanabilirsiniz demektir. Parlak bir kızıl başta olmak üzere maviler, griler, pembeler gibi rengarenk saçlar da sizin için uygun olacaktır.

Eğlenceli

Enerjik, yerinde duramayan, hayata pozitif bakan, neşeli bir karakteriniz varsa tarçın rengi, mavi-siyah veya bal köpüğü renkleri size çok yakışacak ve kişiliğinizle bütünleşecektir.

Macera Düşkünü

Sürekli yeni şeyler deneyimlemeyi seven, meraklı ve hareketli kişiler kum sarısı, koyu bordo veya karamel gibi renkleri tercih etmelidirler. Karaktere göre saç rengi seçimi ile, macera peşinde koşarken saçlarınızla bütünleşen karakterinizin ön plana çıkması kaçınılmaz olacaktır.

Karaktere Göre Saç Rengi Seçmek Neden Önemli

Karaktere göre doğru saç rengini seçmek gerek iş gerek sosyal hayatımızda bizi bir adım öne taşıyacaktır. Yapımıza uymayan bir saç rengi, üzerimize oturmamış bir kıyafet gibi eğreti bir görüntüye sebep olur. Kişiliğimize uygun bir izlenim uyandırmak, her alanda bize hem özgüven verecek hem de davranış biçimlerimizle uyum içerisinde, güvenilir görünmemize olanak verecektir. Karaktere göre saç rengi tercihimiz, bu şekilde hem tutarlı bir imaj yaratırken hem de iyi hissetmemizi sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal