Sıcaklarda Makyajı Korumanın Yolları

Yaz güneşinin altında makyajınızın akmasına engel olabilirsiniz. Peki sıcaklarda makyajı korumanın yolları nelerdir? İşte bu sorunuzun cevabı haberimizde...

22.06.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:38) Sıcaklarda Makyajı Korumanın Yolları
Yaz güneşini emerken makyajınızın akmasına izin vermeyin!
Yaz, cildinizin parlamasını ve doğal ışıltısını kucaklaması için mükemmel bir zamandır.
Yağ bazlı fondötenleri toz, mineral bazlı alternatiflerle değiştirin.
Ağır, yağ bazlı kozmetikler sıcak havalarda yıpranır ve genellikle çizgi veya lekelenmeye neden olur. Toz ve mineral bazlı fondötenler eczanelerde mevcuttur.
Bir makyaj astarı satın alın.
Makyajınızın geri kalanını uygulamadan önce astar kullanmak, makyaj erimesi ile mücadele etmenin en etkili yollarından biridir. Kuru cildiniz varsa, nemlendirici bir astar satın alın; cildiniz yağlı ise, matlaştırıcı bir astar seçin. Cilt tipinizi tamamlayan bir astar seçmek, ısının etkileriyle mücadele etmek için sağlam bir temel oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Matlaştırıcı bir astar, makyajınızı sağlam tutmak için mükemmeldir, çünkü makyajın cildinizde emilmesini önlemeye yardımcı olur.
Sıvı veya jel eyeliner kalemleri tercih edin.
Kalem ve mum boya göz kalemi yağ bazlı olma eğilimindedir ve çoğu zaman akan "Rakun" gözlerin suçlularıdır. Sıvı ve jel astarların akma veya bulaşma olasılığı daha düşüktür.
Krem ve pudra bazlı allık ve göz farı tercih edin.
Krem ürünlerini tozlar için bir taban olarak kullanmak, yanaklarınızda ve göz kapaklarınızdaki renklerin kilitlenmesine yardımcı olacaktır.
İhtiyacınız olan son ürün bir ayar spreyi.
Kendi cildinize uygun olan spreyi bulduğunuzdan emin olun, çünkü her biri farklı bir cilt tipine uyacak şekilde tasarlanmıştır.
Makyaj uygulamadan önce yüzünüzü yıkayın.
Yüzünüzü köpürtmek için hafif, yağsız bir temizleyici kullanın ve ardından soğuk suyla durulayın. Yüzünüzü yıkamak, makyaj uygulamasından önce cildinizi soğutmaya yardımcı olacaktır.
Güneş koruyucu içeren hafif, losyon dokulu bir nemlendirici kullanın.
Makyajın cildinizin sıcağında kaymasına neden olacak yağ bazlı kremleri atlayın. Nemlendiricinizde SPF yoksa, jel bazlı bir güneş koruyucu kullanabilirsiniz.
Makyaj astarını doğrudan cildinize uygulayın.
Makyaj astarı cildinizi dışarı çıkararak makyajınızın geri kalanı için pürüzsüz bir taban oluşturur. Ayrıca daha sonra akan makyajın önlenmesine yardımcı olur. Yüzünüze uygulayın ve cildinizi iyice düzeltin. Göz farı sürerseniz, astarı doğrudan göz kapaklarınıza da uyguladığınızdan emin olun.
Az miktarda fondöten uygulayın ve sorunlu alanları kapatmak için kapatıcı kullanın.
Sıcak günlerde, fondöten söz konusu olduğunda daha az hep daha fazladır; Isıdaki ağır miktarda fondöten, terlemiş veya buruşmuş görünme eğilimindedir. Fondöten üzerinde olabildiğince nazik olun ve herhangi bir eşitsizliği gidermek için kapatıcıya güvenin. Bir fırça veya makyaj süngeri ile iyice karıştırın.
Göz makyajını uygulamak için su geçirmez jel bazlı eyeliner kullanın.
İster kalın kanatlar ister ince çizgiler tercih edin, jel bazlı işaretleyiciler ve kalemler ısıya kurşun kalemlerden veya boya kalemlerinden çok daha iyi dayanır. Uzun ömürlü renkler için koyu renkli bir far kullanın.
Tercih ettiğiniz maskaranın üzerine bir su geçirmez maskara tabakası uygulayın.
İki maskarayı katmanlayarak, su geçirmez maskaraların yığın görünümünden kaçınırken kötü görünümü de engellemiş olursunuz. Bu ikili yöntem, rimel çizgilerinin terlemesini ve yüzünüze akmasını önleyecektir.
Kaşlarınızı doldurmak için balmumu bazlı bir kalem kullanın.
Balmumu bazlı kalemler neme karşı dayanıklıdır ve akması veya dağılması pek mümkün değildir. Saç renginize uygun bir kalem seçin ve doğal kaş tüylerinizle karışan çizgiler çizmek için küçük, tire (-) benzeri hareketlerle kaşlarınızı doldurun. Rengi karıştırmak için kaşlarınızı temiz bir maskara çubuğu ile fırçalaya bilirsiniz.
Mat rujlarda dudak (ten) renklerini tercih edin.
Bu ürünler, bulaşma riski olmadan ve yeniden uygulamaya gerek kalmadan dudaklarınızı 10 saat boyunca renklendirir. Dudaklarınız kurursa, nemlendirmek için bir dudak balsamı kullanın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal