Karagül Nerede Çekildi?

Karagül, 29 Mart 2013 tarihinde televizyonda yayınlanmaya başlayan dizi, 10 Haziran 2016 tarihinde final sahnesi yaparak sona ermiştir. Dizi zaman bağlamında üç sene sürmüştür. Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu ve Günay Günaydın yapmıştır.

03.07.2020-14:32 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:29) Karagül Nerede Çekildi?

Senaristleri Sema Ergenekon, Eylem Canpolat, Funda Çetin olmak üzere birçok isme sahiptir. Başrol oyuncuları ise Ece Uslu, Yavuz Bingöl, Hilal Altınbilek, Mesut Akusta gibi birçok isimden oluşmaktadır.

Besteci olarak Fırat Yükselir'in yapmış olduğu eserler birçok temayı ve karakteri üzerinde barındıran dizi dram, aksiyon, macera, gerilim, aşk gibi temaları işlemektedir. Fırat Mercan karakteri Narin'in abisi rolündedir. Son bölümlerde uçurumdan düşerek ölecektir.

Ebru Şamverdi karakteri ise ailesiyle mutlu bir hayat süren kadını canlandırmaktadır. Ancak çevreden gelen haberle yıkılan Ebru kocası Murat'ın intihar ettiği haberini aldığı zaman yıkılır. Çocuklarını toplayıp Şanlıurfa Halfeti'ye kocasının ailesinin bulunduğu yere yerleşir. Artık hayatını burada devam ettirecektir.

Murat Şamverdi karakteri Özcan Deniz tarafından ortaya koyulmaktadır. Murat’ın Ebru ve Narin ile farklı yollardan ilişkisi bulunmaktadır. Fırat Nehri’ne düşmesiyle öldüğüne karar verilse de gerçek daha başka olacaktır.

Karagül Dizisinin Konusu

Karagül filminin konusu: Konaktan dışarıya çıkmayan bir kadın ve başa çıkmak zorunda olduğu yalanlar bu dizisinin konusunu ortaya koyar. Aynı zamanda dram, aşk, macera, aksiyon gibi birçok unsur da görülmektedir.

Aile ilişkileri, entrikalar, kasaba, şehir yaşamı bu dizinin konusunu oluşturan unsurlar arasındadır. Çocukları ve yaşadığı zorluklara inat ayağa kalkmaya çalışan kadının yaşadığı dram yansıtılmaktadır.

Yalan üzerine kurulu bit hayatı olan Ebru abisi yüzünden eşi Murat’ı Fırat Nehri’nde kaybetmiştir. Üç çocuğuyla beraber kalarak büyük bir boşluğa düşmüştür. Aynı zamanda kocasının iflas etmesi üzerine kendi üzerindeki tüm gelir kaynaklarının alınmasıyla birlikte çocuklarıyla beraber eski yaşadığı yere dönme kararı alır.

Hayatındaki insanlar ve ailesi zor durumda olan bu kadına yardım elini uzatmazlar. Acının ve zorluğun en dibini yaşayan Ebru hem kocasını öldüren abisi Kendal’a karşı hem de ölen kocasından kalan son bir yer uğruna savaşmaya başlar. Uzun uğraşlar sonucunda o yeri alarak adına Karagül ismini koyar. Bu tarla Ebru’nun azim ve emekleriyle kazandığı bir parça olarak dikkat çekmektedir. Karagül isminin verilmesi ise bir anlam üzerine kuruludur.

Şanlıurfa Halfeti’de olan yer değiştirdikçe değişik biçim ve renklerde açan çiçekten almıştır.

Karagül Dizisi Nerede Çekildi?

Karagül dizisi nerede çekildi: En çok izlenen dizilerden biri olan Karagöl' de çekim yeri olarak Şanlıurfa Halfeti kullanılmıştır. Aynı zamanda göl ve boğulma sahneleri Adana Yumurtalık'ta yapılmıştır.

Genel olarak Şanlıurfa, Gaziantep, Halfeti şehir ve semtlerinde çekimler yapılmıştır. Dizi, dış mekandan ziyade  çeşitli konak ve kasaba evlerinde çekilmiştir. Daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çekimlerin yoğunlaştığını söyleyebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal