Karadeniz’den Sıcak Gelişme: Rus Savaş Gemileri Tatbikata Başladı

Karadeniz’de hareketlilik başladı. Rusya donanması, bölgeye ABD'ye ait olan savaş gemilerinin gelmesinden önce Karadeniz'de askeri tatbikat gerçekleştirdi. Yapılan tatbikatta, belirlenen hedeflere atış denemeleri olacak.

14.04.2021-15:58 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-16:00) Karadeniz’den Sıcak Gelişme: Rus Savaş Gemileri Tatbikata Başladı

Rusya donanması, ABD'ye ait olan savaş gemilerinin gelmesinden önce Karadeniz bölgesinde askeri tatbikat yaptı. Gerçekleşen tatbikata Rusya'nın Kırım'daki Karadeniz filosundan gemiler ile helikopter ve uçaklar katılıyor. Diğer yandan yerdeki ve havadaki hedeflere atış denemeleri yapılacak. 

ABD'NİN SAVAŞ GEMİLERİ YOLA ÇIKTI 

ABD, 2 savaş gemisini Karadeniz'e konuşlandırmak üzere bölgeye gönderdiğini bildirdi. Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri birlikleri sevk etmesinin ardından geldi. 

RUSYA "PROVOKASYON" OLARAK NİTELENDİRMİŞTİ 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin savaş gemilerini Karadeniz'e göndermesini ‘provokasyon’ olarak nitelemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: ‘Amerikan gemilerinin kıyılarımıza yakın bir yerde yapacakları hiçbir şey yok, bu tamamıyla kışkırtıcı bir eylemdir. Gücümüzü test ediyorlar, sinirlerimizle oynuyorlar. Başaramayacaklar.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal