Karadeniz'de PKK'ya Büyük Darbe: 19 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Güvenlik güçleri tarafından son üç senede gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla PKK'nın sözde Karadeniz açılım grubuna büyük bir darbe indirildi

21.05.2019-12:36 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-13:55)

Doğu Karadeniz bölgesinde güvenlik güçleri tarafından son üç senede PKK'nın sözde Karadeniz açılım grubuna büyük darbe verilirken, örgütün sözde bölge sorumlularının da dahil olduğu 19 terörist etkisiz hale getirildi.

AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Doğu Karadeniz'e açılmak hedefinde olan terör örgütü PKK üyelerine yönelik güvenlik güçleri tarafından son senelerde düzenlenen başarılı operasyonlarda dağlar ve ormanlarda barınmak isteyen teröristlere geçit verilmedi.

HAREKET ALANLARI KISITLANDI  

Yöre insanının da verdiği destekle güvenlik kuvvetlerinin tüm bölgeye yayılan hava destekli arama tarama faaliyetleri neticesinde örgüt üyelerinin hareket alanları büyük ölçüde daraltıldı. Rahat bir şekilde hareket edemeyen ve yiyecek bulmakta zorlanan teröristler, tek tek etkisiz hale getirildi.

PKK'ya son üç senede bölgede büyük darbe indirilirken, güvenlik kuvvetleri aralarında İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı, mavi ve gri kategoride yer alan sözde bölge sorumlularının da dahil olduğu 19 teröristi etkisiz hale getirdi.

Dağ kadrosuna katılmak isteyen 5 kişi Giresun'da yapılan çalışmalar neticesinde yakalanırken, yine Giresun'da 3 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal