Karaciğere iyi gelen besinler nelerdir? Karaciğer dostu olan besinler belli oldu! Karaciğeri tertemiz yapan o yiyecekler

Kızartma tüketimi, sağlıksız besinler, paketlenmiş gıdalar, hamur işleri gibi ürünlerin tüketilmesiyle karaciğer toksinlerinin birikmesine neden olmaktadır. Bu nedenle karaciğer temizlemek için tüketilmesi gereken gıdalar araştırılmaya başlandı. Karaciğer temizleyen yiyecekler nelerdir? Karaciğere iyi gelen besinler haberimizde yer almaktadır

21.06.2022-00:33 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-13:39) Karaciğere iyi gelen besinler nelerdir? Karaciğer dostu olan besinler belli oldu! Karaciğeri tertemiz yapan o yiyecekler

Karaciğerde ki sağlıksız durumun giderilmesi tüm vücudu etkilerken vatandaşlar bu nedenle yiyeceklerine dikkat etmeye çalışıyor. Ciltte sararma, cilt sorunları ve iştahsızlık, mide bulantısı gibi belirtiler karaciğer rahatsızlığı ile ortaya çıkmaktadır. Karaciğer temizleyen besinler nelerdir? Karaciğere iyi gelenler besinler haberimizde

Elma

Sağlıklı bir karaciğer için tercih edilen elma, karaciğer temizliği için tavsiye edilmektedir. Pektin açıcından zengin içeriğe sahip olan ve sindirimi kolaylaştıran elma özellikle karaciğere olan yararı ile bilinir.

Enginar

Tadının lezzeti ve faydaları ile bilinen enginar içeriğinde klorojenik asit zenginliği ile bilinmektedir. Karaciğerinizin sağlığı için önerilen haftada 1-2 kez enginar yemeği tüketmektir.

Karaciğere iyi gelen besinler

Avokado

2000 yılında yapılan araştırma üzerine içeriğinde yer alan toksinler sayesinde karaciğerin temizliği için tavsiye edilen ürün olarak belirlendi. Karaciğerdeki zehirli atıkları gideren ve karaciğerin düzgün çalışması için ihtiyaç duyulan zengin bir besindir.

Karaciğere iyi gelen besinler

Yeşil çay

Karaciğere iyi geldiği tescillenmiş olan yeşil çay 2015 yılında Dünya Gastroenteroloji Dergisi'nde yayımlanan araştırma sonucunda strese karşı savaş verdiği de bilinmektedir.

Karpuz

Karaciğeri temizleyen bir diğer ürün ise karpuzdur. Yüksek antioksidan içeriği ile hem böbrek hem de karaciğer için karpuz tavsiye edilir. Kalorisi düşük olan bu meyve karaciğer sağlığı için düzenli tüketilmesi önerilir.

Karaciğere iyi gelen besinler

Kuruyemiş

Karaciğer enzim seviyelerini iyileştirdiği bilinen kuruyemişler içerisinde glutatyon ve omega 3 yağ asitlerini barındırır. Kalorisi yüksek olan kuruyemişler kilo almaya da neden olurken bundan dolayı ölçülü tüketilmesi gerekir.

Karahindiba çayı

Karaciğer temizlemek için tercih edilen bu çay günde 1-2 bardak olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Aktarlarda satılan bu bitki ile çay hazırlamakta oldukça kolay.

Karaciğeri temizleyen diğer besinler nelerdir?

-Yeşil yapraklı sebzeler.

-Zeytinyağı

-Kinoa, darı ve karabuğday gibi tahıllar

-Brokoli ve karnabahar gibi turpgiller

-Ceviz

-Lahana

-Havuç

-Maydanoz

-Marul

-Ispanak

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal