Duman yüzünden simsiyah olan ciğerlere mucize çözüm! Keçiboynuzu kürü tarifinin faydaları saymakla bitmiyor

Sigara dumanı simsiyah olan ciğerlere mucize çözüm. Uzman Dr. İbrahim Saraçoğlu’na göre keçiboynuzu kürü tarifinin faydaları saymakla bitmiyor.

20.06.2022-17:17 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-17:17) Duman yüzünden simsiyah olan ciğerlere mucize çözüm! Keçiboynuzu kürü tarifinin faydaları saymakla bitmiyor

Hem toz olarak hem de pekmez olarak tüketilebilen keçiboynuzu kürünün tarifi internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Sağlık konusunda uzman isimlerden birisi olan Dr. İbrahim Saraçoğlu’na göre keçiboynuzu kürünü tüketen kişilerin ciğerlerindeki sigara dumanı sebebiyle olulan simsiyah görüntü bile bertaraf edilebiliyor. Fakat Saraçoğlu, keçiboynuzu kürünün faydalarının bununla sınırlı kalmadığını söylüyor.

Keçiboynuzu kürü faydaları nelerdir?

Enerji değeri oldukça yüksek olan keçiboyunuzu, uzmanlara göre yoğun şekilde kalsiyum ve potasyum minerallerini de içeriyor. İşte keçiboynuzu kürü faydaları:

Keçiboynuzu kürü

Akciğerleri tertemiz yapar

Keçiboynuzu kürü faydalarından birisi akciğerleri temizlemesidir. Düzenli olarak keçiboynuzu tüketen kişilerin akciğerlerinde oluşan siyah tabakanın bir süre sonra temizlendiği kaydediliyor. Aynı zamanda keçiboynuzu tüketen kişilerde akciğer kanseri riski daha az oluyor.

Kanserin düşmanıdır

Keçiboynuzu kürü içerdiği polifenol maddesi sayesinde pek çok kanser türüne karşı oldukça etkilidir.

Cinsel gücü yükseltir

Afrodizyak içermesiyle de dikkat çeken keçiboynuzunun tüketilmesi halinde gün boyunca zihinsel aktivite en yüksek seviyede olur. Aynı zamanda keçiboynuzu tüketen erkeklerde sperm sayısı ve kalitesi artarken, kısırlık ihtimali azalır. Kadınlarda ise keçiboynuzu östrojen seviyesini yükseltmektedir.

Sindirimi düzenli hale getirir

Keçiboynuzunun faydalarından birisi sindirimi düzenli hale getirmesidir. Keçiboynuzu tüketen kişilerde mide sıvılarının salgılanması süreci daha sağlıklı bir şekilde ilerlemektedir. Aynı zamanda ishale karşı en etkili besinlerden birisi de keçiboynuzudur.

Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur

Diyabet hastalarının en çok tükettiği besinlerden birisi olan keçiboynuzunun faydaları arasında kan şekerini düzenleme de yer almaktadır. Uzmanlar özellikle diyabet hastaları için keçiboynuzunu şiddetle tavsiye etmektedir.

Balgam sorununu çözer

Kış aylarında temiz hava alamayan kişilerde en sık rastlanan sorunlardan birisi olan balgam sorununun ilacı da keçiboynuzudur. Keçiboynuzu balgam, öksürük gibi solunumsal sorunlara karşı birebirdir.

Kemikleri güçlendirir

Keçiboynuzunun bir diğer faydası kemik gelişimine destek sağlamasıdır. Kemiklerin daha sağlıklı ve güçlü olması için keçiboynuzunu tüketebilirsiniz.

Adet kabusunu sona erdirir

Kadınların başının belası olan adet dönemlerinde yaşanan krampları hafifletme konusunda keçiboynuzunun etkisi ciddi derecede fazladır.

Akciğer temizleyen keçiboynuzu kürü tarifi

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun akciğer temizleyen keçiboynuzu kürü malzemeleri ve tarifi şunlardır:

Malzemeler

7 adet keçiboynuzu

2 bardak su

Soğuk suda yıkanan keçiboynuzları küçük parçalara bölünür. Kaynayan bir tencere 2 bardak su ilave edilir ve bu suyun içerisine keçiboynuzları atılır. 7-8 dakikalık bir kaynatma süresinin ardından 20 dakika kadar dinlendirilir. Sonrasında ise cam kavanozun içerisine süzülen keçiboynuzu kürü sabah ve akşam olmak üzere 1’er bardak tüketilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal