16.06.2021-11:36 (Son Güncelleme:28.07.2021-17:37)


1

TAZE VE SAĞLIKLI BESİNLERLE DETOKSA BAŞLAYIN

TAZE VE SAĞLIKLI BESİNLERLE DETOKSA BAŞLAYIN

Hazır gıdalar ve rafine yağlardan oluşan paketlenmiş gıdalar vücutta toksin birikmesine neden olmaktadır. Bu durum karaciğerin vücudu temizlemesine fırsat vermeden tekrtar toksin üretimine neden olur. Böyle durumlarda işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekmektedir. İşlenmiş gıdaların yerine taze sebze ve meyveler, doğal besinler tüketmek detoksunuzun ilk adımı olacaktır. Bunların yanına ev yapımı sirke, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı eklenebilir.



2

BAHARATLARIN GÜCÜNDEN YARARLANIN

BAHARATLARIN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Baharatların yemeklere verdiği lezzet dışında vücutta temizleme görevi gördüğünü biliyor muydunuz? Bu neden baharatlar bağırsak ve sindirim sistemini toksinlerden arındırmada oldukça önemlidir. Yediğiniz karışımlara bolca baharat ekleyerek detoks sürecinizi destekleyebilirsiniz. Peki hangi baharatları kullanmalıyız? Diye düşünüyor olabilirsiniz. Zencefil, zerdeçal, karanfil, karabiber, sumak detoks kapasitesini artırarak karaciğere destek olan baharatların başında geliyor.



3

SU TÜKETMEYİ İHMAL ETMEYİN

SU TÜKETMEYİ İHMAL ETMEYİN

Suyun olduğu yerde hayat vardır sözü yaşamın her alanı geçerlidir. Zararlı toksinlerin vücuttan uzaklaşması içinde gün içinde tüketeceğiniz su oldukça önemlidir. Yaşamsal faaliyetler, vücudun ısı ve cildin nem dengesinin koruması, enerji için suya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle gün içinde yeterli su tüketmiyorsanız bu alışkanlığını değiştirmeli, su tüketimini artırmalısınız. Sindirim sisteminin düzenli olması için su tüketiminin öğünlerin arasında tüketilmesi önemlidir. İhtiyaç duyulan ölçüde su öğün aralarında zamana yayılarak ve yudum yudum içilmelidir.



4



5



6

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR