Karabük Üniversitesi’nde neler oluyor? Olayı ne? Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden HIV ve HPV iddialarına yalanlama

Karabük Üniversitesi’nin sosyal medya uygulaması Instagram’daki itiraf sayfasında, üniversite içinde HPV ve HIV gibi virüslerin arttığı yönündeki iddialara yönelik olarak Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Peki Karabük Üniversitesi’nde neler oluyor? Olayı ne? İşte detaylar…

23.03.2024-11:17 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-11:17) Karabük Üniversitesi’nde neler oluyor? Olayı ne? Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden HIV ve HPV iddialarına yalanlama

Instagram platformundaki ‘Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası’ adlı hesapta Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin paylaşımları gündeme oturdu. Öğrenciler HPV ve HIV gibi cinsel yollarla bulaşan virüslerin görülme sıklığının arttığını öne sürmüştü. Öte yandan Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden iddialarla ilgili açıklama geldi.

Karabük Üniversitesi’nde neler oluyor?

Instagram'da popüler olan "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" adlı hesapta, Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişkiye giren Türk erkek ve kadın öğrencilerin paylaşımları gündeme geldi. Bazı öğrenciler HPV veya HIV şüphesiyle hastaneye başvurduklarını belirttiler. Mesajlarda, bir grup öğrencinin HPV, diğerlerinin ise HIV şüphesiyle sağlık kuruluşlarına gittiği iddia edildi.

Karabük Üniversitesi’nde neler oluyor? Olayı ne? Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden HIV ve HPV iddialarına yalanlama

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nden HIV ve HPV iddialarına yalanlama

Gündeme bomba gibi düşen bir konuyla ilgili olarak, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medyada dolaşan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten müdürlük, herhangi bir HIV ve HPV artışı olmadığını vurguladı. Ayrıca, Karabük Üniversitesi de bu açıklamayı destekleyerek iddiaları reddetti. Üniversitenin yaptığı açıklamada, sağlık tesislerinde herhangi bir başvurunun olmadığı ve sağlık sisteminin kayıtsız girişlere izin vermediği belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal