Kar ve tipi etkili oldu: Ulaşım felç oldu! Bölgeye ekipler sevk edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarılar sonrasında beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar ve tipinin etkili olduğu yerlerden Ardahan-Şavşat kara yolunda ulaşım felç oldu. Yolun açılması için bölgeye ekipler sevk edildi.

21.10.2022-09:56 - (Son Güncelleme: 21.10.2022-15:56)

Sonbahar mevsiminin ortalarına gelinmesine rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin de altına geriledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarılar sonrasında beklenen kar yağışı etkisini yüksek kesimlerde göstermeye başladı. Kar ve tipinin etkili olduğu yerlerden Ardahan-Şavşat kara yolunda ulaşım felç oldu. Yolun açılması için bölgeye ekipler sevk edildi.

Ulaşım felç oldu

Kar ile beraber sisin de etkili olduğu yolda, karayolları ekipleri tarafından yol açma çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, yapılacak çalışma süresince yolu kullanacak olan sürücülerden tedbirli bir şekilde araç sürmelerini istedi. 

Ardahan Kar Yağışı

Ardahan ile beraber Doğu Anadolu Bölgesi’nin pek çok ilinin yüksek kesimlerinde bugün kar yağışı yaşandı. Uzmanlar söz konusu bölgelerde kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini tahmin ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal