Zincir mağazalar promosyona destek veriyor: Özel sektörde de başlayacak

Devlet memurlarının aldığı yüksek miktardaki promosyon ödemelerinin ardından özel sektör çalışanları da promosyon çağrısında bulunmuştu. Konu hakkında konuşan ZMD Genel Başkanı Tınastepe, “Yaygınlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

21.10.2022-09:32 - (Son Güncelleme: 21.10.2022-15:57)

Özel sektör çalışanları, son zamanlarda devlet memurlarına ödenen yüksek promosyonların kendilerine de ödenmesi için işverenlere çağrıda bulunmuştu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ve Tüketici Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin'in bu konudaki olumlu açıklamalarının ardından Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) Genel Başkanı Serhan Tınastepe de konuya olumlu yaklaştıklarını söyledi.

Özel sektörde de başlayacak

Düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Tınastepe, özel sektör çalışanlarına banka promosyonu ödemesi konusuyla ilgili olarak, "Bankaların verdiği promosyonu çalışanlarıyla paylaşan ZMD üyesi şirketlerimiz var. Bu durum özel sektörde yaygınlaşmaya başladı. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Üye kurumlarımız arasında bunu şu anda uygulayanlar var, önümüzdeki dönemde uygulamayı düşünenler var. Biz olumlu bakıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özel sektör promosyon ödemesi

500 milyarlık ciroyu temsil ediyor

Zincir Mağazalar Derneği’nin ülkenin en önemli perakendeci üyeleriyle birlikte 500 milyar TL seviyesinde bir ciroyu temsil ettiği ve bu büyüklükle ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlandığını belirten Tınastepe; "Son dönemde üyelerimiz arasına katılan önemli perakendecilerle derneğimizin temsiliyetini büyük ölçüde genişlettik. Ülke çapında 55 bin satış noktasında 360 bin çalışanımızla ekonomimiz ve halkımız için en büyük katkıyı sunmak için çalışıyoruz" dedi.

Kiralarda KDV ve stopaj indirimi yapılmalı

Verimlilik nedeniyle mağazalaşma hızının azaldığını belirten Tınastepe, yatırımlar için KDV istisnası, kiralarda KDV ve stopaj indirimi talepleri olduğunu vurguladı. Nitelikli işgücüne erişim konusunda sıkıntı yaşandığını ifade eden Tınastepe, özellikle bilişim teknolojileri alanında kalifiye eleman konusunda sektörle birlikte kamunun çözümler geliştirmesini beklediklerini iletti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal