Kar Doğu’yu esir aldı! 681 yerleşim yerine ulaşım kapandı

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Van merkezli etkili olan kar ve tipi Muş, Hakkari, ve Bitlis dahil olmak üzere 681 yerleşim birimine ulaşımı engelledi. Sadece Van’da ise 492 yerleşim yerinin kapanmasına neden oldu.

06.01.2024-13:12 - (Son Güncelleme: 10.01.2024-18:13) Kar Doğu’yu esir aldı! 681 yerleşim yerine ulaşım kapandı

Van Büyükşehir Belediye ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, köy, mahalle ve mezra yollarını temizleme ve açılması için çalışmalara başladığını duyurdu. Van’ın Başkale ilçesinde kar kalınlığı yer yer 50 santimetreye ulaştı. Belediye ekipleri caddelerde kar temizleme çalışması başlattı.

Muş’ta yoğun kar nedeniyle 55 köy yolu kapandı

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür’den alınan bilgilere göre, Muş'ta 2 gündür yüksek kesimlerde etkili olan kar, 55 köy yolunun kapanmasına sebep oldu.  Vatandaşların mağdur olmaması için yolları kısa sürede açacaklarını ifade eden Yentür, yoğun kar nedeniyle acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini aktardı.


Hakkari’de 74 yerleşim biriminin yolu kapandı

Hakkari İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre,  kent merkezi ile Yüksekova ilçesinde kar ve tipi nedeniyle 74 yerleşim yerinin yolu kara teslim oldu. Karla mücadele ekipleri, söz konusu yolların açılması için çalışmalarını sürdürürken, Karayolları ve belediye ekipleri de anayol ve ara sokaklarda kar küreme çalışması yürüttü. Belediye ekipleri ve vatandaşların, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yaptığı Yüksekova ilçesinde Kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu gözlemlendi. 


Bitlis’te 60 köy yolu kapandı

Kentte etkili olan kar nedeniyle 60 köy yolunun kapandığını belirten Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini bildirdi. Karayolları ve belediye ekiplerinin de kar küreme çalışması yaptığı kentte vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları kendileri temizledi.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal