'Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Mandalina’nın Günlüğü' İlk Kez Perdede

TRT Çocuk'un sevilen çizgi dizisi "Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Mandalina’nın Günlüğü" sinemada ilk gösterimi gerçekleştirildi.

26.02.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-13:40) 'Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Mandalina’nın Günlüğü' İlk Kez Perdede


Ümraniye Canpark Sinemaları'ndaki film gösterimine "Kaptan Pengu ve Arkadaşları: Mandalina’nın Günlüğü"nün yönetmeni ve oyuncuları ile birlikte sosyal medya kurasıyla ön gösterimi seyretme şansı yakalayan 120 aile çocukları ile beraber katıldı.

TRT Çocuk kanalında izlyeciye sunulan Su Elçileri filminin yapımcılığını aynı zamanda yönetmenliğini Nurullah Yenihan üstlendi.
Filmin açılışından önce basına seslenen Yenihan, dünyayı çizgi filmlerin şekillendireceğine inandığını söyleyerek, "Çocuklara geleceğin dünyasını değiştirebilecekleri bilgisini vermeye çalışıyoruz. Kaptan Pengu ve Arkadaşları bu macerada küresel ısınmaya karşı mücadele ediyorlar. Zor bir konu, biz de zor konuları çocuklarımıza eğlendirerek anlatmayı seçiyoruz." ifadesini kullandı.

Yenihan, çizgi filmin 28 Şubat'ta beyaz perdede sunulacağını işaret ederek, filmin, ailece yeni şeyler öğrenilebileceği bir animasyon filmi olduğunu belirtti.

AİLECE İZLEYEBİLECEKLER

Filmin hazırlanış sürecinin 8 ay zaman aldığını belirten Yenihan, konuşmasına devam etti:
"Bu film için 27 kişilik bir ekiple çalıştık. Senaryo ve uygulama süresi 8 ay sürdü. Anne ve babaların da izleyeceği bir film yaptık. Bazı çocuk filmleri ailelere hitap etmiyor olabiliyor ama bu filmde aileler de yeni bilgiler alacak. Su Elçileri çizgi dizisi Avrupa Birliği desteğiyle yaptığımız bir projeydi. O zaman da o projede çalışırken 39 bölüm içerisinde bilmediğimiz birçok konuyu öğrendik. Ailelerde burada hiç bilmedikleri ya da bildikleri ama çocuklarına anlatamadıkları şeyleri birlikte izlerken öğrenebilecekler. O anlamda önemli bir film."

Sera gazları ve küresel ısınma neticesinde buzulların erimesi yüzünden kaybolan arkadaşları Putuk'u bulmaya çalışırken türlü maceralara atılan Kaptan Pengu, Misket, Pelik ve Mandalina'nın macera ve eğelence dolu hikayesini konu edinen film, 28 Şubat'ta gösterime girecek.


Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal