Kapora Tokatçılarına Dikkat: İnternet Üzerinden Yapılan Araba Satışlarındaki İlanlara Kanmayın!

Otomotiv sektöründe fiyatlar artış gösterince fırsatçılar tarafından bu alanda yapılan sahtekarlık artış gösterdi. İnternet sitelerinden satışa konulan araçlar için istenen kaparoya karşı vatandaşların, dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

20.01.2022-13:36 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-16:07)

Araba fiyatlarındaki artışı fırsat bilen dolandırıcılar, internet üzerinden ilana çıkardığı otomobilleri muadillerinin çok altında fiyatlarla ilana koyarak tüketiciden kaparo istiyor. 

ÇOK TALEP VAR DİYE KAPORA İSTİYORLAR

Araba fiyatları yükselince daha uygun ve hasarsız araç bulma derdine düşen vatandaşlar, internet sitelerinde ilana çıkarılan uygun fiyatlı arabalara talip oluyor. Dolandırıcılar, araçları muadillerinin çok altında fiyatlarla ilana koyarak bir vatandaştan talep geldiğinde ilana yoğun talep var bahanesiyle vatandaştan aracı görmeden önce kaparo yatırmasını istiyor. Böylece tüketiciler, kaparo dolandırıcılarının eline düşüp mağdur oluyor. 

BU TARZ İLANLARA KANMAYIN

Her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de fırsatçılar artış gösterdi. İnternet siteleri üzerinden ilana verdikleri hasarsız, kilometresi düşük araçlara talep olması durumunda istenen kaparonun verilmemesi gerektiği ifade ediliyor.


Vatandaşların, çok uygun fiyata hasarsız, otomatik, kilometresi düşük araçları internet üzerinden satışa çıkaran satıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade eden bir avukat, ‘Bu tarz ilanlar ben dolandırıcıyım diye bağırır arkadaşlar. Acil nakit ihtiyacım var diye kandırırlar. Ne olursa olsun kimse kimseye malını bedavaya vermez. İnsanlar yine de kanıyor. Kanmayın! Giden paranın peşinde çok koşarsınız, geri de gelmez’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal