Kapıkule'de inanılmaz olay: Tırın kasasında kaçak uçak yakalandı!

Kapıkule Sınır Kapısı'nda rutin olarak yapılan kontroller sonrası emniyeti şaşırtan bir görüntü ortaya çıktı.

23.01.2024-17:12 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-17:12)

Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan tırda rutin olarak yapılan risk analizleri kapsamında detaylı bir arama yapıldı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda tırda yapılan bu arama sonucu "Cessna" tipi uçak ele geçirildi.

 Uçak ele geçirildi!

Kapıkule de tırda uçak bulundu

Detaylı olarak yapılan aramada dorse içerisinde bulunan, kanatları demonte halde olan 1964 model Cessna F172 uçağa el konuldu. Tırın şoförü olarak Sırbistan uyruklu V.M. ele geçirildi ve gözaltına alındı. Sırbistan uyruklu olduğu öğrenilen tır sürücüsü Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Uçak İstanbul’da

El konulan uçağın Çorlu Havalimanı'na gönderilmek istenildiği ancak burada uygun yerin olmadığı bilgisi verilirken başka bir Tır’a yüklenen uçak muhafaza edilmek üzere Atatürk Havalimanı'na çekildi. 

Uçak satılabilecek!

Kapıkule de tırda uçak bulundu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda beyan harici ele geçirilen ve antika olarak değerlendirilen uçak dönemin en lüks 3 yolcu taşıma uçağı konumunda olduğu öğrenildi. Kısa mesafe iniş kalkış yapabilme özelliğine sahip uçağın piyasa değeri de 620 bin Türk Lirası olduğu açıklanarak, eğitim uçağı olarak üretilen tek motorlu 11 metre kanata sahip uçağın uzunluğu ise 8.28 metre olduğu ve günümüzde hala eğitim uçağı olarak kullanıldığı belirtildi. Kaçak eşya olarak yakalanan uçağın adli sürecin tamamlanmasının ardından satılabileceği kaydedildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal