Kapalıçarşı'da Coronavirüs Görüldü Mü?

Türkiye'de ilk coronavirüs vakasının tespit edilmesinden sonra birçok iddia gündeme gelmeye başladı. Bunlardan biri de coronavirüs salgınına yakalanan hastanın Kapalıçarşı da esnaf olduğu yönündeydi. Peki, Kapalıçarşı'da coronavirüs görüldü mü?

12.03.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-10:30) Kapalıçarşı'da Coronavirüs Görüldü Mü?

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünya genelinde birçok ülkeye sıçrarken, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de ilk vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Koca'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından çeşitli iddialar gündeme gelmeye başladı. Bu iddialardan biri de coronavirüs salgınına yakalanan hastanın Kapalıçarşı'da esnaf olduğu yönündeydi. 

KAPALIÇARŞI'DA CORONAVİRÜS SALGINI VAR MI?

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, gündeme gelen bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kurtulmuş  "Sosyal medyada coronavirüsün görüldüğü iddia edilen kuyum dükkanının sahibi ve oğlu başka şikayetlerle gittikleri hastanede test yaptırmış ve coronavirüsle ilgili sonuçları negatif çıkmıştır. Daha sonra çalışanları da aynı testi yaptırmış ve o da negatif çıkmıştır. Bu konuyla ilgili raporlar elimizdedir ve basın mensuplarıyla paylaşıyoruz. Bu kuyumcu 6 Mart'tan beri kapalı. Bu kişiler çarşı içinde başka dükkanları da olduğu için zaten zaman zaman dükkanlarını kapatıyor ve tatile gidiyor. Zaman zaman zaten kapattıkları biliniyor dükkanlarını." ifadesini kullandı. 

"PANİK YAPACAK BİR DURUM YOK"

Kapalıçarşı'nın günlük ziyaretçi sayısının 150 bin kişi olduğunu belirten Kurtulmuş, "Belirttiğimiz gibi iddialar gerçeği yansıtmıyor. Şu ana kadar söz konusu virüsle Kapalıçarşı'da karşılaşılmadı. Panik yapacak hiçbir durum yok. Ancak Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi bundan sora görülmeyeceği manasına gelmiyor." ifadesini kullandı.

ÇARŞIYI DEZENFEKTE ETMEK İÇİN ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kendilerinin il sağlık müdürlüğü ile irtibat halinde olduklarını söyleyen yönetim kurulu başkanı, tüm ekran ve reklam panolarında yayınladıkları yazı ve videolarla tüm çarşı esnafını, ziyaretçilerini ve çalışanlarını bilgilendirdiklerini söyledi. Kurtulmuş, ayrıca bugün akşamdan itibaren tüm çarşının dezenfekte edilmesi için çalışma gerçekleştireceklerini, gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını anlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal