Kapalıçarşı Turizmine Coronavirüs Engeli

Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat'ın açıklamasına göre coronavirüs bölgenin turizm gelirlerini olumsuz etkiledi.

04.03.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-13:37) Kapalıçarşı Turizmine Coronavirüs Engeli

Coronavirüs sebebiyle dünya ülkeleri genelinde can kaybı sayısı 3 bin 100'e ulaştı. İtalya ve İran'da 70'den fazla ölüme sebep olan virüs son olarak Polonya'ya da ortaya çıktı.

Türkiye'de vaka görülmese de söz konusu salgın turizmi olumsuz etkiliyor. Uzakdoğulu turistlerin vazgeçilmezi olan Kapalıçarşı virüsün bu sonucundan doğrudan etkilenen noktalarından biri.

Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Hasan Fırat tarafından Dünya gazetesine aktarılan açıklamada, ziyaretçi sayısında yüzde 60 oranında düşüş meydana geldiği bildirildi.

Önceki dönemlerde turist sayısında de belli aralıklarda düşüş yaşandığını fakat ziyaretçi sayısı ve ticaret hacmi olarak en ağır düşüşün bu dönemde gerçekleştiğini dile getiren Fırat, şöyle konuştu:

"Bu yıla iyi başlamıştık. Avrupalı, ABD’li turist gelmiyor artık ama onların yerini Uzakdoğulu ve Arap turistler almıştı. Şimdi bizi esas korkutan corona virüs salgını. Son 10 günde Kapalıçarşı’ya gelen ziyaretçi sayısı salgın nedeniyle çok azaldı, neredeyse yüzde 60 civarında düşüş var. Eskiden 150-200 kişilik Uzakdoğulu turist grupları gelirdi. Şimdi bir otobüs bile gelmiyor. Korkumuz durumun daha da kötüye gitmesi. Dükkanlar kış döneminde 19:00’a kadar açık kalırdı, şimdi esnaf mağazasını 17:30’da kapatıp gidiyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal